Amasya'da tarihi konakta yangın

Amasya'da, Sultan II. Bayezid Camisi'nin bulunduğu bölgede yer alan ve yaklaşık 100 yıllık bir konakta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Amasya'da tarihi konakta yangın
Yayınlanma:

Kısa sürede büyüyen yangın, 2 katlı tarihi konaktan çevredeki 4 binaya sıçradı. Vatandaşların ihbarı üzerine Amasya Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yangının çevredeki diğer ahşap evlere sıçrama ihtimali üzerine polis ekipleri, güvenlik önlemi olarak bölgedeki diğer evleri boşalttı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Ancak tarihi konak kullanılamaz hale gelirken, çevredeki 4 binada maddi hasar meydana geldi.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, yangının Amasya'nın tarihi bir alanında çıkmasından dolayı üzgün olduklarını belirtti. Doruk, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki diğer tarihi konaklara sıçramadan yangının kontrol altına alındığını ve şu an için herhangi bir ölü ya da yaralı bilgisinin olmadığını ifade etti. Soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.