Ankara'dan o illere tren seferleri başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Tatvan ve Ankara-Diyarbakır tren seferlerinin başlayacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu'nun verdiği bilgiye göre, Ankara-Tatvan tren seferleri 17 Nisan'da, Ankara-Diyarbakır tren seferleri ise 19 Nisan'da başlayacak.

Ankara'dan o illere tren seferleri başlıyor!
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002'den bu yana devam eden yatırımlar ve atılımların ülkenin ulaşım alanında devrim yarattığını belirtti. Bu yatırımlar sayesinde özellikle demir yolu ve diğer ulaşım modlarındaki önemli gelişmelerin sağlandığını vurguladı.

TURİSTİK TRENLER BÜYÜK BİR İLGİYLE KARŞILANDI

Bakan Uraloğlu, Türkiye'yi yüksek hızlı demir yolu hatlarıyla tanıştırdıklarını ve mevcut hatlarda büyük değişimler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif olarak işletilen turistik trenlerin Haziran ayının ortalarına kadar sefer düzenleyeceğini belirtti.

Turistik trenlerin bölge turizmini geliştireceğini ve vatandaşların kültürel ve tarihi değerlere daha yakından tanıklık edebileceklerini belirten Uraloğlu, vatandaşların turistik trenleri büyük bir ilgiyle karşıladığını da dile getirdi.

İKİ YENİ TURİSTİK TREN DAHA HİZMETE ALINACAK

Bakan Uraloğlu, yenileme ve modernizasyon çalışmalarıyla tren araç filosunun gençleştirildiğini ve hizmet kalitesinin artırıldığını bildirdi. Yüksek hızlı trenlerin yanı sıra konvansiyonel hatlarda işletilen trenlere olan talebin artmasıyla birlikte iki yeni turistik trenin daha hizmete alınacağını açıkladı.

Turistik tren seferlerinin bölge ekonomisine canlılık getireceğini ve şehirler arasındaki kültürel iletişimi güçlendireceğini söyleyen Uraloğlu, trenlerin özelliklerini ve sefer detaylarını da paylaştı.

Ankara-Diyarbakır güzergahında işletilecek olan Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni'nin 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te hareket edeceğini belirten Uraloğlu, Diyarbakır'dan ise 21 Nisan Pazar günü 12.00'de yola çıkacağını ifade etti. Ankara-Tatvan güzergahında işletilecek olan turistik trenin ise 17 Nisan Çarşamba günü saat 15.55'te seferlerine başlayacağını duyurdu.

Turistik trenlerdeki odaların fiyatlarını da açıklayan Uraloğlu, yolcuların iki kişi olarak seyahat edebileceğini belirtti. Ankara-Diyarbakır parkurunda yataklı vagonda bir odanın fiyatının 9 bin lira, Diyarbakır-Ankara parkurunda 8 bin lira, Ankara-Tatvan parkurunda 9 bin 900 lira, Tatvan-Ankara parkurunda ise 9 bin lira olduğunu aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.