Aranan 2066 firari yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde 4 gün boyunca devam eden "Aranan Şahıslara Yönelik" operasyonlarının sonuçlarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, "Çember-16" operasyonlarında arama kaydı bulunan 2 bin 66 firarinin yakalandığını duyurdu.

Aranan 2066 firari yakalandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Operasyonla ilgili detayları da paylaşan Bakan Yerlikaya, "0-5 yıldır aranmakta olan 2 bin 45 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 9 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 12 şahıs 'Çember-16' operasyonlarıyla yakalandı" şeklinde bilgi verdi.

Yakalananların suç profiline de değinen Bakan Yerlikaya, "Hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, adam öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçlar, terör ve kaçakçılık gibi çeşitli suçlardan aranan 2 bin 66 şahıs adalete teslim edildi" dedi.

Operasyonların gerçekleştirilmesinde emeği geçen valilere, kaymakamlara, il jandarma komutanlarına, il emniyet müdürlerine, sahil güvenlik ekiplerine ve operasyonlara katılan polis ve jandarma ekiplerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, "Milletimizin duası sizinle" ifadeleriyle tebriklerini iletti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.