Bayram sonrası Meclis gündemi yoğun!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 31 Mart yerel seçimleri ve Ramazan Bayramı nedeniyle verilen aranın ardından 16 Nisan'da mesaiye devam edecek. Ramazan Bayramı'nın ardından Meclis'i yoğun bir gündem bekliyor.

Bayram sonrası Meclis gündemi yoğun!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Genel Kurulda öncelikli olarak turizm ve enerji teklifleri üzerinde görüşmeler yapılacak. Enerji teklifi çerçevesinde, yerli üretim ve çeşitli kaynaklardan ithal edilen doğal gazın sıvılaştırılarak dünya pazarlarına sunulması gibi önemli adımlar atılacak.

Aynı zamanda enerji verimliliğini artırmak için projeler desteklenecek ve yenilenebilir enerji üretimi için santrallerin kurulması teşvik edilecek.

Turizmle ilgili kanun teklifinde ise turist rehberliği konusunda düzenlemeler yapılacak. Ayrıca, seyahat acentelerinin müşterileri bilgileri dışında başka bir işletmeye yönlendirmesi durumunda ciddi yaptırımlar öngörülüyor.

m.jpg

KRİPTO ADIMI

Meclis gündeminde ayrıca kripto varlıklara ilişkin bir kanun teklifi de bulunacak. Bu teklifle kripto varlıkların hukuki tanımı yapılacak ve ilgili süreçler için kurallar belirlenecek.

SİLAH RUHSATLANDIRMA VE 9. YARGI PAKETİ

İçişleri Bakanlığı ile ilgili sunulacak bir kanun teklifi de önem taşıyor. Bu teklifte, "vahim silah" olarak adlandırılan otomatik silahların ruhsata tabi olması ve ruhsatsız silah temin edenlerin cezalarının artırılması gibi önlemler yer alacak.

Ayrıca, Mayıs ayında 9'uncu yargı paketinin de Meclis gündemine gelmesi planlanıyor. Pakette cezasızlık algısının kırılması için düzenlemeler bulunacak.

m2.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.