Bodrum'da lahmacundan sonra sıra dondurmaya geldi!

Bodrum, turizmdeki ünüyle değil, son zamanlarda yüksek fiyatlarıyla gündeme gelmeye başladı. Ramazan Bayramı tatili için Bodrum'u tercih edenler, beklenmedik fiyatlarla karşılaştı.

Bodrum'da lahmacundan sonra sıra dondurmaya geldi!
Yayınlanma:

Muğla'nın incisi Bodrum, son yıllarda artan fiyatlarla sık sık tartışma konusu oluyor. Ramazan Bayramı tatili sürecinde Bodrum'a gidenler, şehirdeki yüksek fiyatlarla karşılaştılar.

Sözcü gazetesinin haberine göre, ilçede üç top dondurma 750 TL'ye, bir tabak makarna ise 3 bin TL'ye satılıyor. Bir bardak çayın fiyatı ise 90 TL olarak belirlenmiş.

Dondurmanın 750 TL'lik fiyatı, 900 liraya satılan lahmacunun fiyatını da geride bıraktı.

Ancak işletmeler umduklarını bulamadı; turistik tesislerdeki doluluk oranı yüzde 60'larda kaldı. Türkbükü'ndeki halk plajları kalabalık olsa da, sosyetik beach club'lar boş kaldı.

VATANDAŞLAR DERTLİ

Bodrum'da yaşayan ve tatil için gelenlerle birlikte Türkbükü halk plajında denize giren evli ve bir çocuk annesi Yücel Kamzer, şunları söyledi: "Bodrum çarşı merkezinde 3 top dondurma 750 TL'ye, bir tabak makarnaya 3 bin TL'ye, bir bardak çaya 90 TL'ye satıyorlar. Şok olduk. Biz Bodrumlular bile burada tatil yapmak için zorlanırken, dışarıdan gelen ve üstelik asgari ücretle geçinenler nasıl tatil yapacak? Kafelerden, restoranlardan bir şey almak mümkün değil, karnımızı doyurmak için süpermarketlerden alışveriş yapıp plaja geliyoruz."

Ankara'dan Bodrum'a tatile gelen emekli astsubay Hüseyin Gölaltun ise "Ankara'dan tatile geldim ama tatil koşulları her geçen yıl ağırlaşıyor. Bu ekonomik şartlarda tatil yapmak neredeyse imkansız hale geldi. Umudumuzu koruyoruz, bir gün şartların düzeleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.