CHP MYK sonrası dikkat çeken açıklama: Parti aleyhine çalışan CHP'liler için yaptırım kararı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel seçim sürecinde bazı CHP'lilerin parti aleyhine çalıştığı iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yücel, bu iddiaların doğruluğunun araştırılacağını ve ilgili verilerin il ve ilçe başkanlıkları tarafından toplanarak gerekli disiplin süreçlerinin başlatılacağını belirtti.

CHP MYK sonrası dikkat çeken açıklama: Parti aleyhine çalışan CHP'liler için yaptırım kararı
Yayınlanma:

Parti genel merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarına katılan Yücel, İran ve İsrail arasındaki gerilime de değindi. Türkiye'nin bu tür gerilimler karşısındaki stratejisinin önemine vurgu yaparak, Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesine uyulması gerektiğini ifade etti.

Yücel tarafından yapılan açıklamada, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderilen genelge ile parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili disiplin sürecinin doğrudan MYK tarafından başlatılacağını bildirdi

Yücel, yerel seçim sonrası yapılan bazı açıklamalara da değinerek, seçim sonuçlarının milletin iradesini yansıttığını ve şeffaf, hesap verebilir ve halk odaklı belediyecilik döneminin başladığını dile getirdi. Ayrıca, belediyelerdeki hizmetlerin denetlenmesi gerektiğini ve bu konuda halkın bir cezai süreç başlatabileceğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, asgari ücret ve emeklilerin durumuyla ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Ekonomik koşulların göz önünde bulundurularak asgari ücretin güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Yücel, emeklilerin ekonomik büyümeden neden yeterince pay almadığına dikkat çekti.

Son olarak, Adalet Bakanı'nın yeni anayasa konusundaki açıklamalarını eleştiren Yücel, anayasal değişikliklerin toplumsal mutabakatı yansıtması gerektiğini ve CHP'nin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini güçlendirmeyi amaçladığını belirtti. Bu çerçevede, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygının teminat altına alınması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.