CHP'den Hatay'da seçim iptali isteği: ''Ölülere oy kullandırılmış!''

CHP lideri Özgür Özel, Hatay'da mazbatanın AK Partili adaya verilmesine ilişkin itiraz dilekçesiyle birlikte Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) giderek konuyu yetkililere iletti. CHP heyeti, Hatay'daki seçim sürecinde yaşananlarla ilgili ciddi endişelerini dile getirdi.

CHP'den Hatay'da seçim iptali isteği: ''Ölülere oy kullandırılmış!''
Yayınlanma:

Özgür Özel'in ses tellerinden geçirdiği operasyon nedeniyle açıklama yapamaması üzerine CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Gül Çiftçi ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke tarafından yapılan açıklamada, verilen mazbatanın meşru görülmediği vurgulandı. Çiftçi, Hatay'da yaşananların seçimin iptalini gerektirdiğini belirtirken, Böke ise 3 bin 389 ölü seçmenin oy kullandığının tespit edildiğini ifade etti.

Gül Çiftçi'nin dile getirdiği açıklamaya göre:

"Bugün, Hatay'da yaşananlarla ilgili detaylı bir itiraz dilekçesiyle YSK'ya başvurduk. İlçeler için de dün itibariyle itiraz dilekçelerimizi verdik ve YSK'nın bu konuyu gündemine almasını bekliyoruz. Dilekçemizde, Hatay'daki seçimde yaşananlarla ilgili kapsamlı bir değerlendirme bulunmaktadır.

'3 BİN 389 ÖLÜ SEÇMEN OY KULLANDI'

Hatay'daki olağanüstü itirazımızda, tüm oyların sayılması veya bu mümkün değilse geçersiz oyların sayılması talebinde bulunuyoruz. Ayrıca, tespit ettiğimiz 3 bin 389 ölü seçmenin nasıl oy kullandığının tespitini istiyoruz. Hatay'da bazı sandık kurullarının kanuna aykırı oluşumu da dikkate alınmalıdır. Bu nedenlerle Hatay'daki seçimin iptalini talep ediyoruz.

Tüm il ve ilçe seçim kurullarını, hakimleri ve seçim kurulu üyelerini adalete, hakkaniyete ve kanuna uygun davranmaya davet ediyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.