Çinli otomotiv devi Türkiye rotasını değiştirdi!

Çinli otomotiv devi Chery, yatırım rotasını Türkiye dışında bir ülkeye çevirdi.

Çinli otomotiv devi Türkiye rotasını değiştirdi!
Yayınlanma:

Daha önce Türkiye'nin de gündemde olduğu yatırım için kararını açıklayan Chery, sonunda İspanya'yı tercih ettiğini duyurdu. Bu kararla birlikte, Volkswagen'in Türkiye'de kurmayı planladığı fabrikaya benzer şekilde Chery de Türkiye dışında bir ülkeyi seçmiş oldu.

İspanyol hükümeti ve Japon üretici EV Motors Chery ile Avrupa'daki ilk üretim tesisi için anlaşmaya yakın olduğunu belirtti. İspanya Sanayi Bakanlığı da bu konuda olumlu bir gelişme olduğunu doğruladı ve Barselona'da üretime başlamak için resmi bir anlaşmanın yakın zamanda imzalanacağını belirtti.

Chery'nin Türkiye'deki yatırım planlarına dair henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, şirketin Avrupa'da düşük maliyetli ve elektrikli araçlar segmentinde İspanya'da üretime başlayacağı belirtiliyor. Ayrıca, Reuters'ın haberine göre, Chery'nin Japon otomobil üreticisi Nissan'ın 2021'de kapattığı fabrikada araç üretmeyi planladığı ifade ediliyor. Bu anlaşmanın resmileşmesi durumunda, fabrikanın kapanmasıyla ortaya çıkan iş kayıplarının bir kısmının telafi edileceği öngörülüyor.

Diğer yandan, Volkswagen'in Türkiye'de fabrika açma planları hayata geçmedi. Şirket daha önce Manisa'da fabrika kurmak için adımlar atmış ancak yatırım planları gerçekleşmemişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.