Deprem Bilimci Naci Görür, Tokat depremi sonrası vatandaşlara seslendi: "Komedi gibi! 6 Şubat'ı ne çabuk unuttunuz?"

Deprem bilimci Profesör Doktor Naci Görür, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve büyük paniğe sebep olan 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından yaşananlara tepki gösterdi.

Deprem Bilimci Naci Görür, Tokat depremi sonrası vatandaşlara seslendi: "Komedi gibi! 6 Şubat'ı ne çabuk unuttunuz?"
Yayınlanma:

Görür, halka yönelik bir duyuru yaparak deprem sonrası verilen anlık tepkileri eleştirirdi ve şunları söyledi:

"Sevgili halkım, şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı bir komedi gibi. Deprem oluyor, televizyonlar konuşmaya başlıyor, sıra sıra deprem uzmanları boy gösteriyor. Eğer kayıp yoksa şükredilecek, gece dışarıda kalınacak, sonra da unutulacak. Eğer deprem büyükse acı ve keder var.

Bu süreç ne kadar devam edecek? Neden deprem dirençli yerleşim alanları için taleplerde bulunmuyorsunuz? Neden harekete geçmiyorsunuz? 6 Şubat'ı ne çabuk unuttunuz? Deprem bizim için domates fiyatından, kırmızı et fiyatından daha mı önemsiz? Unutmayın, mülkün sahibi sizsiniz."

Naci Görür, kısa süre önce de sosyal medyadan deprem uyarısı yaptığında kendisine yönelik ‘Halkı korkutuyorsunuz’ eleştirilerine tepki göstermiş ve 6 Şubat 2023’ten önce yaşanacak deprem ve can kayıplarına yönelik halkı uyardığını söylemişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.