Deprem bölgesinde bayram namazları kılındı

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve Adıyaman'da bayram namazı için camiler ve konteyner mescitler vatandaşlarla dolup taştı.

Deprem bölgesinde bayram namazları kılındı
Yayınlanma:

Gaziantep'te, Hz. Amine Camisi'nde bayram namazını kılmak için seccadeleriyle camiye gelen vatandaşlar, önce verilen vaazı dinledi. Ardından, cemaatimiz İslam aleminin ve tüm şehitlerin dualarını ederek bayram namazını kıldı.

Kahramanmaraş'ta, depremin merkezi olan Türkoğlu ilçesindeki Türkiye-Azerbaycan Lojistik Konteyner Kenti'nde depremzede vatandaşlar, Türkiye-Azerbaycan Kardeşlik Mescidi'nde saf tutarak bayram namazını eda ettiler. Bazı vatandaşlar avluda namaz kılmak için seccadelerini getirdiler. Namazın ardından, depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Yozgat'ta, Çapanoğlu Büyük Camii'nde, Malatya'da Battalgazi ilçesindeki Kernek Karagözlüler Camii'nde, Adıyaman'da Yeni Mezarlık Camisi'nde, Kilis'te ise Hacı Ömer Faruk Kayabaş Camisi'nde bayram namazı kılındı. Her yerde vatandaşlar, dualarla birleşerek bayramı coşkuyla yaşadılar. Namaz öncesinde verilen vaazlar, cemaatin manevi duygularını artırdı.

Bayram namazının ardından valiler, milletvekilleri ve belediye başkanları gibi ileri gelenler, cami cemaatiyle bir araya gelerek bayramlaştılar. Yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşlar namazlarını dışarıda kılmak zorunda kaldılar. Bu süreçte de, dualar ve manevi bağlarla birleşen toplum, depremzede kardeşlerine ve İslam alemine dua etmeyi de ihmal etmediler.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.