Depremzedeleri dolandıran 33 kişi tutuklandı

Kocaeli merkezli yapılan operasyonda içlerinde depremzedeleri de dolandıran 33 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Depremzedeleri dolandıran 33 kişi tutuklandı
Yayınlanma:

Kocaeli merkezli gerçekleştirilen operasyon, 12 ilde eş zamanlı olarak yapıldı ve e-ticaret sitelerine yerleştirdikleri sahte satılık ilanlar aracılığıyla 30 kişiyi 7 milyon TL dolandıran 46 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 43 kişiden ise 33'ü tutuklandı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şikayetler üzerine harekete geçerek, sahte ilanlarla depremzedesini de içeren 30 kişiyi 7 milyon 369 bin 713 TL dolandıran şebekeyi takibe aldı. Yapılan teknik takip sonucunda, şüphelilerin e-ticaret ve ilan platformlarına, konteyner, elektrikli araç, kabinli motor ve evcil hayvan gibi sahte satılık ilanlar ekledikleri tespit edildi. Şüpheliler, mağdurlarla sürekli iletişim kurarak kaparo, kargo, nakliye ve sigorta bedeli gibi bahanelerle dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirdi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tespit edilen şüphelileri yakalamak için 9 Ocak'ta Kocaeli merkezli 12 ilde eş zamanlı bir operasyon düzenledi. Şafak operasyonu kapsamında 46 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin 4 gün boyunca ifadeleri alındıktan sonra, 43 kişi Gebze Adliyesi'ne sevk edildi ve 33 kişi tutuklandı. Dosya kapsamında 4 şüpheli savcılık tarafından serbest bırakılırken, 6 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı. Mağdurlar arasında, 6 Şubat tarihli depremde çocuklarını kaybeden bir depremzede bulunmaktadır. Şüpheli şahısların hesaplarına ise kısa süre içerisinde 7 milyon 369 bin 713 TL para giriş çıkışı olduğu belirlendi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.