Devlet Sert'ten İstanbul ve Ankara'daki yangınlar sonrası tepki: “Hangi tedbirsizlik 29 emekçinin canının bedeli olabilir?”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, son 2 günde İstanbul ve Ankara’da gerçekleşen büyük yangınlara işaret ederek, iş sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri konusunda hatırlatmada bulundu. Sert, “ Hangi tedbirsizlik 29 emekçinin canının bedeli olabilir?” ded

Devlet Sert'ten İstanbul ve Ankara'daki yangınlar sonrası tepki:  “Hangi tedbirsizlik 29 emekçinin canının bedeli olabilir?”
Yayınlanma:

İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen binada tadilat çalışmaları sırasında patlama ve ardından çıkan yangında 29 işçinin hayatını kaybetmesi ile Ankara İvedik'teki lastik yangınına değinen Sert, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin göz ardı edilmesinin sonuçlarının ne kadar yıkıcı olduğunu vurguladı. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının işverenler tarafından gerçek anlamda denetim mekanizmasının bir parçası olarak çalıştırılması gerektiğini belirten Sert, ilgili kanunların uygulanmasındaki aksaklıkların bu tür felaketlere neden olduğunu ifade etti.

''GÖSTERMELİK UZMANLAR FELAKETE YOL AÇAR''

Sert'in açıklamalarında, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının daha etkin bir rol oynaması ve işletmelerdeki denetimlerin sıkılaştırılması gerektiğini vurguladı. Bazı durumlarda, işletmelerdeki uzmanların göstermelik olarak çalıştırıldığını ve raporlarının dikkate alınmadığını belirten Sert, bu durumun felaketlere yol açtığını dile getirdi.

''İş Sağlığı ve İş Güvenliği uzmanı çalıştırma hükümlerinin artık gereği gibi uygulanması hatta kapsamının genişletilmesi gerekmektedir. Bazı işletmelerde bu uzmanların göstermelik çalıştırıldığını, haklarına hukuklarına riayet edilmediği için görev anlamında boşa düşürüldüklerini, hazırlanan raporların işverenler tarafından görmezden gelindiğini görüyoruz. Sonuçta böylesi facialar yaşanıyor, yürekler yanıyor.''

Son olarak, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının artık çalışma hayatının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Sert, işletmelerin uzmanların önerilerine uyması gerektiğini ve tedbirsizliklerin önlenmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. Sert, yaşanan yangınlarda hayatını kaybeden emekçilere Allah'tan rahmet dilerken, ailelerine de baş sağlığı ve sabır diledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.