Doğal gaz ve elektrik zammı açıklaması: Zam olacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Doğal gaz ve elektrik zammı açıklaması: Zam olacak mı?
Yayınlanma:
Güncelleme:

NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Bakan Bayraktar, mayıs ayında doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam yapılmayacağını belirtti. Bakan Bayraktar, bölgesel ve küresel risklerin arttığı bir dönemde, elektrik ve doğal gazı en uygun fiyattan kullanıma sunmayı hedeflediklerini vurguladı.

VATANDAŞLARA YANSITMAMA ÇABASI

Petrol fiyatlarında yaşanan artışların doğal gaz fiyatlarını etkilemeye başladığını ifade eden Bayraktar, ancak bu durumun vatandaşlara yansıtılmaması için çaba gösterdiklerini dile getirdi. Yaşanan seçim süreçlerine rağmen nisan ayında zam yapılmadığını ve mayıs ayında da zam beklentisinin olmadığını açıklayan Bakan Bayraktar, vatandaşların en uygun şekilde enerjiye erişimini sağlama çabası içinde olduklarını vurguladı.

Bakan Bayraktar, ayrıca Gabar'da çıkan petrol miktarının 100 bin varile ulaşmasıyla birlikte 3 milyar dolarlık ekonomik büyüklük oluşturacağını belirtti. Türkiye'nin enerji ve maden politikası ve stratejisinin 2016 yılında başladığını ve bu süreçte önemli adımlar atıldığını ifade eden Bayraktar, ülkenin enerji sektöründeki milli şirketlerin üretim kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarını da vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.