Düzce Valiliği'nden Davut Güloğlu açıklaması

Düzce Valiliği, Yeniden Refah Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Davut Güloğlu'nun "evime polis gönderildi" iddialarına dair bir basın açıklaması yayımladı.

Düzce Valiliği'nden Davut Güloğlu açıklaması
Yayınlanma:

Valilik açıklamasında, Güloğlu'nun 6 Mart'ta sosyal medya platformlarında paylaşılan bir videoda evine polis gönderildiğini iddia ettiği ifadelerin incelendiği belirtildi.

Yapılan inceleme sonucunda, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 6 Şubat'ta dolandırıcılık şüphesiyle arama yapılması talimatı verilen M.M., M.B.M. ve B.M. isimli şahısların Orhangazi Mahallesi'ndeki adreslerinde arama yapılması talimatının verildiği ifade edildi. Aynı gün saat 11.00'de yeterli personel ve mahalle muhtarı ile birlikte adreslere gidildiği ve arama yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, arama yapılacak adreslerin aynı bahçe içinde yan yana villalar olduğu, M.M'nin bildirilen adreste ikamet etmediği ancak M.B.M. ve B.M'nin bulunduğu adrese gidildiği belirtildi. Davut Güloğlu'nun kapıyı açtığı ve bu adresin üç hafta önce S.A. tarafından kiralanan bir ev olduğunu beyan ettiği ifade edildi. Ancak şüpheli şahısların bulunamadığı ve savcılık talimatı doğrultusunda arama yapılmadan tutanak tutularak ekiplerin olay yerinden ayrıldığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, konunun detaylarıyla kolluk görevlileri tarafından Güloğlu'ya izah edildiği ve kolluk görevlilerinin mevzuatla kendilerine verilen görevleri yerine getirdiği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.