Emeklilikteki bu detaya dikkat! Çok şey değişir...

Kamuda sözleşmeli iken kadroya geçip de emekli olmayan çalışanları yakından ilgilendiren önemli bir detay ortaya çıktı.

Emeklilikteki bu detaya dikkat! Çok şey değişir...
Yayınlanma:

Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro verilmesi kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak binlerce kişinin kadro alması sağlanmıştı. Kamuda sözleşmeli iken kadroya geçip çalışmaya devam edenleri yakından ilgilendiren önemli bir detay bulunuyor. Bunların başında emeklilik hakkı geliyor.

Uzmanların aktardığı bilgilere göre, 1 Ekim 2008 tarihinden önce çalışmaya başlamış olan SGK’lilerin sözleşmeliden kadroya geçmesi halinde son 7 yıl hizmet içerisindeki bin 260 güne bakılıyor. 2008 tarihinden önce işçi, esnaf, memur olarak hiç çalışması olmayanlar için ise son 7 yıla bakılmıyor.

SGK uzmanlarının aktardığı bilgilere göre, tüm çalışma süreleri içerisinde hangi statüde hizmet fazla ise o hizmetin tabi olduğu mevzuat hükümleri uygulanıyor.

BU DETAYA DİKKAT!

Sözleşmeli iken memur kadrosuna geçen ve bin 260 gün veya daha az çalışanlar hakkında 506 Sayılı Kanun hükümlerindeki işçi statüsünde aranılan emeklilik kazanım şartları aranıyor. Bin 260 gün ve daha fazla çalışanlar hakkında ise memur statüsünde aranılan emeklilik kazanım şartları değerlendiriliyor. Bu durumda ise emeklilikte 20 veya 25 hizmet yılı aranıyor. Uzmanlar ise kamuda çalışan sözleşmelilerin emeklilik için bu konuya dikkat etmesini öneriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.