Emine Erdoğan, Etimesgut'ta bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti

Etimesgut Belediyesi tarafından, Dünya Sağlık Örgütü Vision 2020 programı kapsamında düzenlenen Dünya Görme Günü programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Emine Erdoğan, Etimesgut'ta bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Etimesgut Belediyesi tarafından, Dünya Sağlık Örgütü Vision 2020 programı kapsamında düzenlenen Dünya Görme Günü programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Etimesgut Belediyesi Engelsiz Merkezi'nde düzenlenen programa Emine Erdoğan'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Büyükelçi eşleri ve misyon şefleri ile bazı milletvekilleri katıldı.

DEMİREL’İ TEBRİK ETTİ

Emine Erdoğan, belediyenin engelsiz yaşam merkezini ziyaret etti. Merkezden yararlanan kursiyerle yakından ilgilenen Erdoğan, onlarla sohbet etti, şakalaştı. Engelli kursiyerler merkezin atölyelerinde yaptıkları hediyeleri Emine Erdoğan’a takdim ettiler. Bir kursiyer, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı taşa basılmış çalışmayı hediye ederek, "Sizi ve Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum, Cumhurbaşkanımıza selam söyleyin" dedi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, merkez hakkında Erdoğan'a bilgi verdi. Demirel merkezde engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artıran birçok donatının yer aldığını söyledi. Emine Erdoğan, tesisi çok beğendiğini ve çok güzel bir yatırım olduğunu ifade ederek Başkan Demirel'i tebrik etti.

HERŞEY ETİMESGUT İÇİN

Merkezin bahçesinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Başkan Demirel, Etimesgut'un gelişimi adına eğitim, kültür, sanat, spor ve sağlık alanlarında da yoğun çalışmalar yaptıklarını belirterek şunları kaydetti: "Bu hizmetlerin hemşehrilerimize sunumu için onlarca tesis ve hizmet alanı oluşturulmuş olup, vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır. İşte bu çalışmalarımızdan sadece birisi olan, toplumun çok önemli bir kısmını oluşturan, engelli ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıran, rehabilite eden, meslek ve becerilerini geliştiren, sosyal yaşamlarında, aile yaşamlarında kaliteyi arttırmayı hedefleyen “Engelsiz Yaşam Merkezimizdir. Ülkemizde tek, dünyayaörnek olduğunu düşündüğümüz bu merkez yaklaşık 20 bin metrekare arsa üzerine kurulmuş olup, 9 bin metrekare kapalı alana sahiptir. 5 bloktan oluşmaktadır. 2 blok rehabilitasyon merkezi, 1 blok konaklama, 1 blok meslek ve beceri merkezi, 1 blokta sosyal hizmet alanı olmak üzere, engelli birey ve ailelerine sevgi, huzur ve umut aşılamaktadır” dedi.

DUALARIMIZ ONLARLA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da konuşmasına Barış Pınarı Harekâtı’nı gerçekleştiren kahraman Mehmetçiklere muvaffakıyet dileyerek başladı. Erdoğan, "Barış Pınarı Harekâtı’nı gerçekleştiren kahraman ordumuza, Mehmetçiğimize muvaffakıyetler diliyorum. Bu şanlı ordu bölgeye zafer getirecektir. Allah cc Mehmetçiğimizi muzaffer eylesin, dualarımız onlarla" dedi.

SAĞLIK EN KIYMETLİ HAYAT SERMAYESİDİR

Dünya Görme Günü'nün engellilik kavramı ve engelli bireylerin hayat kalitesinin yükseltilmesi konusunda düşünmek için büyük bir fırsat olduğunu belirten Emine Erdoğan, "Sağlık insanın en kıymetli hayat sermayesidir. Bedenimizin her bir parçası eşsiz bir sanat eseri gibi yaratılmış mükemmel ve ilahi bir tasarımdır. Her bir beden fonksiyonumuzun değeri paha biçilmez. O nedenle birini diğerine tercih etmemiz elbette mümkün değil. Ancak insanların bildiklerinin yüzde 80'ini görme yoluyla öğrendikleri gerçeği son derece düşündürücü. Böyle önemli günlerde bizlerin dikkatini konuya çekmek için bazı istatistiki bilgiler verilir. Fakat bu rakamsal bilgilerin karşılık bulması için belki rakamdan çok o rakamın içinde taşıdığı ağır deneyime odaklanmak gerekir" diye konuştu.
 

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.