Erol Tosun'dan 31 Mart değerlendirmesi!

Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Ankara Milletvekili Adayı ve anadolugazete.com.tr Köşe Yazarı Erol Tosun 31 Mart yerel seçimleri sonrasında Türkiye'de yaşanan değişimi katıldığı bir canlı yayın programında değerlendirdi.

Erol Tosun'dan 31 Mart değerlendirmesi!
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Ankara Milletvekili Adayı ve anadolugazete.com.tr Köşe Yazarı Erol Tosun Flash Haber'de yayımlanan bir canlı yayın programının konuğu oldu.

''KILIÇDAROĞLU'NA VEFALI OLMAK LAZIM''

Yerel seçimlerde yaşanan değişimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan eleştiriler üzerinden değerlendirmesine başlayan Erol Tosun: ''Vefalı olmak lazım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun 2019'da belirlediği adayların özgeçmişine bakarsanız gerçekten alanında başarılı birçok arkadaşımızı belediye başkan adayı yaptı.'' dedi.

Sağ kesimden birçok isimin CHP sıralarından aday gösterildiğini ve CHP'nin çok sayıda ülkücü isimle kucaklaştığını dile getiren Tosun, bu seçimlerde bunun ekmeğinin yendiğini söyledi.

''BU SEÇİMLERDE BİR SIÇRAMA YAŞANDI''

2023 seçimlerinden önce 6'lı masada Demokrat Parti başta olmak üzere birçok partinin masada yer aldığını söyleyen Tosun, Demokrat Parti ile 50 yıllık bir mücadele içinde olan CHP'nin Demokrat Parti ile barıştığını söyledi. Saadet Partisi ve CHP'nin de bir araya gelerek Saadet Partisi'nin CHP için oy istediğini ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010'dan bugüne çizdiği helalleşme yolunun bugünkü seçimlere etki ettiğini dile getiren Tosun, bu seçimlerde bu sebeple bir sıçrama yaşandığını kaydetti.

''ERKEN SEÇİM KAÇINILMAZ''

31 Mart yerel seçimler sonrasında haritanın genel olarak kırmızıya boyandığı konusunda da yorum yapan Tosun, erken seçimin mutlaka olabileceğini belirtti. Ülkenin yüzde 65 ve 70'ini artık CHP'li belediyelerin idare ettiğini söyleyen Tosun, CHP'li belediyelerin milli gelirin yüzde 81'ini diğer yüzde 19'luk kısmı ise iktidar belediyelerinin yönettiğini bu koşullar altında ise erken seçimin 2025'in Haziran ve Kasım ayları arasında kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

''GEÇMEDİĞİMİZ YOLLARIN PARASI HALKIN CEBİNDEN ÇIKIYOR''

Geçmediğimiz yolların, köprülerin parasının dolar bazında halkın cebinden çıktığını belirten Tosun: ''Bu kimin parası. Yozgat'ta oturan, Kırşehir'de oturan, Bartın'da oturan köylünün çiftçinin parası. Kur korumalıya da hala devam ediyor. Kur korumalıya bedavadan ödüyorsunuz. Siz bir milyon insana kur korumalıdan faizli para ödüyorsunuz. Bunların da bir hesabı olmalı.'' dedi.

''VATANDAŞ BAYRAMDA TATLI ALAMIYOR''

Vatandaşların evlerine tatlı alabilecek bir durumda da olmadığını söyleyen Tosun, Ankara Necatibey Caddesi'nde 2 adet tatlıcı olduğunu bunlardan birinde 1 kilogram tatlının 800-1000 TL arasında satıldığını diğer tatlıcıda ise 199 TL'ye satıldığını söyledi. Ucuz olan tatlıcının önünde kuyruk olduğunu belirten Tosun, bu tatlıların boş olduğunu dile getirerek vatandaşın artık bayramlarda tatlı alamıyor olduğunu belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.