Formula 1 Japonya GP'de sürpriz yok! Max Verstappen bir yarış aradan sonra yeniden zirvede

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın sezonun dördüncü yarışı olan Japonya GP nefesleri kesti. Yarışa pole pozisyonunda başlayan Max Verstappen rahat bir galibiyet elde etti.

Formula 1 Japonya GP'de sürpriz yok! Max Verstappen bir yarış aradan sonra yeniden zirvede
Yayınlanma:

Yarışın hemen başında yaşanan kaza sonrası Albon ve Riccardio yarış dışında kalmış yarış yeniden start ile başlamıştı.

Lastik aşınmasının oldukça fazla olduğu pistte bol bol pit-stop ve geçiş yaşandı. Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen rahat bir galibiyet alırken son yarışta yarış dışı kaldıktan sonra yeniden zirvenin sahibi olmuş oldu.

Yarışta ikinci sırayı yarışa ikinci sırada başlayan Red Bull’un Meksikalısı Sergio Perez ikinci tamamlarken Ferrari’nin İspanyol pilotu son yarışın galibi C. Sainz podyuma çıkan son isim oldu.

Yarışmaya sekizinci sıradan başlayan C. Leclerc yarışın dördüncüsü son bölümde yaptığı atakla L. Norris beşinci, tecrübeli İspanyol F. Alanso ise altıncı sırada yarışı tamamladı. Yarışmada G.Russell yedinci, O. Piastri sekizinci, L. Hamilton dokuzuncu ve ev sahibi Y. Tsunudo onuncu olarak puan alan diğer isimler oldu. Yarışmada en hızlı turu atarak artı 1 puanın sahibi olan isim de M. Verstappen oldu ve yarışı 26 puanla tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.