Halka arz furyasında rüzgâr tersine döndü: Küçük yatırımcı son haftalarda ne yaşadı Avrupakent GYO ile neler olabilir?

Borsa İstanbul’da yatırım yapmak yerine özellikle kısa dönemde çok fazla riske girmeden para kazanmak isteyen yatırımcıların tercih ettiği halka arzlar sene başından beri küçük yatırımcıyı memnun ediyordu. Halk arzlarda son haftalarda ibre tersine dönmeye başladı.

Halka arz furyasında rüzgâr tersine döndü: Küçük yatırımcı son haftalarda ne yaşadı Avrupakent GYO ile neler olabilir?
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

KASIM AYI PERFORMANSI TATMİN ETMİŞTİ

Kasım ayının sonunda 3 hisse halka arz olmuştu. 1000 Yatırım BINHO koduyla, Ekos Elektrik EKOS koduyla ve AGRO TECH Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş ise AGROT koduyla halka arz olmuş ve iyi performanslar göstererek üst üste tavan serileri yapmıştı.

Bu üç hisseden BINHO, 125 TL ile halka arz olduktan sonra en fazla 381. 75 TL’ye yükselmiş ve 3 lot alabilen yatırımcılar lot eklemesi yapmadığı sürece 750 liradan daha fazla kar elde edebilecek seviyeye ulaşmıştı. BINHO son 5 gün düşüş yaşadı ve şu an 268 TL’den Borsa İstanbul’da yer buluyor.

EKOS ise 14.040 TL’den halka arz olmuş ve 43.9 TL’ye kadar yükselmişti. EKOS son günlerdeki düşüşleriyle 19 Aralık Salı gününü 36.68 TL fiyat ile kapattı.

AGROT ise 5. 73 TL ile halka arz olmuştu ve en yüksek 16.26 TL’ye yükselmişti. Neredeyse 3 kat yükselen AGROT bugünü ise 12.24 TL’den kapattı.

Bu üç hisseden sonra halka arz olan 3 hisse Şeker Yatırım, Çates Elektrik ve Batı Ege GMYO şirketleri ile beklentileri karşılayamadı.

Diğer iki hisseden daha iyi giden Şeker Yatırım 7 TL’den başladığı işlemlerinde en yüksek 13. 61 TL’ye yükseldi ve şu an düşüşlerle beraber 8,73 TL seviyelerinde yer alıyor. Şeker Yatırım 13 günde yüzde 25 kar seviyelerinde görünerek son günlerdeki kötü performanslarına rağmen ayakta kalan halka arzlardan biri olmayı sürdürüyor.

Çates ise 7 Aralık tarihinde 57.15 TL ile halka arz oldu ve 91.95 TL’ye kadar yükselmeyi başardı. Yüzde 60 civarı yükselişin ardından son 5 gündür düşen CATES şu an halka arz fiyatının altında 52 TL’den satılıyor. Cates yatırımcıları eğer hisseyi satmadı ise halka arz fiyatının yüzde 9’a yakın altında hisseyi taşımayı sürdürüyor.

Batı Ege GMYO ise 8 Aralık tarihinde 3 TL ile halka arz olmuştu ve 4.38 TL’ye kadar yükselmişti. Batı Ege’nin 19 Aralık Salı günü kapanış fiyatı ise 2.97 TL.

SON 3 HALKA ARZIN 1’İ AYAKTA KALABİLDİ

Bu üç şirketin halka arzıyla bazı soru işaretleri oluşmuş olsa da vatandaşlar sonraki 3 halka arza da yoğun ilgi gösterdi ve ortalama 4 Milyon vatandaşın katıldığı son 3 halka arz Sur Tatil Evleri GMYO, Kuzeyboru ve Mega Metal yatırımcıları büyük hayal kırıklığına uğrattı.

SURGY kod adıyla borsada yer alan Sur Tatil Evleri 14 Aralık tarihinde 49.18 TL’den halka arz oldu ve sadece 58 TL’ye kadar yükseldi. 2 gün bile tavan gitmeyen SURGY, satış yapmak isteyen küçük yatırımcının satış yapmasına bile uzun süre izin vermeyerek sert düşüşler yaşadı. SURGY 4 işlem günü sonunda 39.64 TL’ye düşmüş oldu. 4 işlem gününde SURGY yatırımcısına yüzde 20’ye yakın zarar vermiş oldu.

Kuzeyboru 14 Aralık Perşembe günü KBORU adıyla 36.2 TL’den halka arz oldu ve gün içinde sıkıntı yaşasa da 4 işlem günü içinde bugünü en yüksek seviyesi olan 52.95 TL’den kapattı.

Mega Metal ise 15 Aralık Cuma günü 28.3 TL’den halka arz olmuştu ve Cuma, pazartesi ve bugün (19 Aralık Salı) günü olmak üzere 3 işlem gününde en yüksek 34. 22 TL’ye çıktı. Salı günü kapanışını ise 28.7 TL’den yaptı.

Özellikle son 6 halkın 4’ü büyük oranda hayal kırıklığı yaşatırken Şeker Yatırım ve Kuzeyboru görece ayakta kalan hisselerden olmayı başardı.

1.jpg

AVRUPAKENT HAVAYI TEKRAR OLUMLU HALE ÇEVİRİR Mİ?

Bu yılın en büyük ikinci halka arzı olan Avrupakent GYO ise 3 Milyon 600 binden fazla yatırımcının katılımıyla 55.08 TL fiyattan halka arz oldu. Bu büyük halka arzda yatırımcılar en fazla 26 lot (1432 TL) ile katılım sağlayabildi. Avrupakent GYO’nun AVPGY koduyla borsada birkaç gün içinde işleme başlaması bekleniyor.

AVPGY’nin performansı 2024 yılında halka arz olacak şirketler ve küçük yatırımcının tercihleri için de merakla takip edilecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.