İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Sibergöz-15 operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sibergöz-15 operasyonları kapsamında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, bilişim sistemlerini kullanarak vatandaşları dolandıranlara karşı kararlı bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayarak, "Onlara göz açtırmayacağız." dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Sibergöz-15 operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonun detaylarını aktardı. Şüphelilerin örgütlü bir şekilde vatandaşları dolandırdığını belirten Yerlikaya, şahısların, kamu görevlisi, banka veya kredi kurumları çalışanı olduklarını iddia ederek mağdurları dolandırdıklarını ve sahte sitelere yönlendirerek 69 farklı eylemde toplamda 5 milyon 885 bin lira mağdur ettiklerini ifade etti.

Operasyon sonucunda 51 şüphelinin yakalandığını ve yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca ile birlikte çok sayıda dijital materyale el konulduğunu belirten Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Nitelikli dolandırıcılara karşı operasyonlarımız artarak devam edecek." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.