İkramiyeleri yatan emekliler maaşı bayram öncesi mi alacak? Geçen yıl alınan karar yeniden uygulanır mı?

Ramazan Bayramı'na az bir süre kala, emekli aylıklarının bayramdan önce mi yoksa sonra mı yatacağı konusu gündemde büyük bir ilgiyle tartışılıyor. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı'nda, emeklilere bayram ikramiyesi ve aylık ödemelerinin öne çekilmesi, bu yılın ödeme planı hakkında merak uyandırdı.

İkramiyeleri yatan emekliler maaşı bayram öncesi mi alacak? Geçen yıl alınan karar yeniden uygulanır mı?
Yayınlanma:

Özellikle SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kapsamında emekli olanlar, aylık ödemelerinin bayram öncesine denk gelip gelmeyeceğini merak ediyor.

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'ndaki emekliler, 2 Nisan'dan itibaren bayram ikramiyelerini almaya başladılar. Bayram tatili dolayısıyla, 8-9 Nisan tarihlerinde idari izin uygulanacak. Ancak, emekli aylıklarının bayramdan önce mi yoksa sonra mı yatacağı konusu netlik kazanmamış durumda.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, emekli maaşlarının bayram öncesinde yatırılması beklentisi bulunuyor. Zira, bayram sonrası maaş ödemelerinde yoğunluk yaşanabileceği göz önünde bulundurularak, emekli aylıklarının bayramdan önce yatırılması avantajlı olacaktır.

Geçen yılın verilerine göre, 2023 yılında Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerinde kutlanmıştı. Geçtiğimiz yıl, SSK emeklilerine maaş ödemeleri 14-16 Nisan tarihlerinde gerçekleşirken, Bağ-Kur emeklilerine ise maaş ödemeleri 17-18 Nisan'da yapılmıştı.

MEMUR MAAŞLARI İÇİN KARAR VERİLDİ

Memur maaşlarının ise Nisan ayında, her zamanki gibi ayın 15'inde yatırılacağı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'nın 19 Mart 2024 tarihli ve 216558 sayılı yazısında, Ramazan Bayramı'nın 9 Nisan 2024 Salı günü saat 13.00'de başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma gününe kadar devam edeceği belirtilerek, kamu personelinin 8 Nisan Pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılacağı duyuruldu. Bu açıklama doğrultusunda, memur maaşlarının ayın 15'inde ödeneceği belirtildi.

Sonuç olarak, emekli aylıklarının bayramdan önce yatırılması konusu netlik kazanmamakla birlikte, geçmiş yıllardaki uygulamalar göz önünde bulundurularak, emekli aylıklarının bayram öncesinde yatırılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.