İsrail heyeti, Gazze'deki ateşkes görüşmeleri için Kahire'ye gidiyor

Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitmek üzere hareket eden İsrail'in dış istihbarat teşkilatı Mossad Direktörü David Barnea ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası müzakerelerinin yeni turunu görüşecek.

İsrail heyeti, Gazze'deki ateşkes görüşmeleri için Kahire'ye gidiyor
Yayınlanma:

İsrail merkezli "Walla" sitesine konuşan iki üst düzey yetkiliye göre, İsrail heyeti, Katar, Mısır ve ABD öncülüğünde yeniden başlaması beklenen görüşmelere katılma kararı aldı. Savaş kabinesi de Gazze'deki ateşkes ve esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin anlaşmanın sağlanması için İsrail müzakere ekibinin yetki alanını genişletme kararını verdi.

Bu kapsamda Mossad Direktörü Barnea, Şin-Bet Direktörü Bar ve İsrail ordusunda kayıp kişiler ve esirlerden sorumlu komutan Nitzan Alon, bu akşam Kahire'ye gidecek.

Kahire'de Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD dış istihbarat teşkilatı CIA Direktörü Bill Burns ve Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil ile görüşmeler gerçekleştirecek

İsrailli yetkililer, İsrail heyetinin görevinin arabulucuların tekliflerini değerlendirmek ve ardından kabineyi bilgilendirmek olduğunu belirtti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.