İYİ Parti'de WhatsApp krizi!

31 Mart seçimlerinde ağır darbe alan İYİ Parti, olağanüstü kurultaya gidiyor. İYİ Parti’nin basın WhatsApp grubundan genel başkan adaylarından Müsavat Dervişoğlu’nun adaylıkla ilgili açıklamasının paylaşılması ise ortalığı karıştırdı.

İYİ Parti'de WhatsApp krizi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Olağanüstü kurultaya giden İYİ Parti’nin basın WhatsApp grubundan paylaşılan mesaj yeni bir krize neden oldu. İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Genel Başkan Adayı olan Müsavat Dervişoğlu’nun adaylıkla ilgili açıklaması, basın WhatsApp grubundan paylaşıldı.

Yerel seçimlerde halktan teveccüh göremeyen İYİ Parti'de seçimli olağanüstü kurultay kararı alındı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "acele" bir kararla kurultaya giderken, "genel merkezdeki adayların hazırlıksız yakalanmak istendiği" yorumları yapıldı.

AKŞENER KİMİ DESTEKLEYECEK?

Genel Başkan Akşener’in aday olmayacağı kurultay için üç isim adaylığını ilan etti. Meral Akşener'in bu üç isimden kimi destekleyeceği merak edilirken, partinin basın WhatsApp grubundan Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamasının paylaşılması dikkati çekti.

ADAYLAR ARASINDA FARKLI UYGULAMA MI VAR?

Milliyet’te yer alan habere göre; İYİ Parti basın WhatsApp grubundan genel başkan adaylarından Müsavat Dervişoğlu’nun adaylık açıklaması paylaşıldı. Aynı WhatsApp grubundan Koray Aydın’ın açıklaması hakkında paylaşım yapılmaması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bu mesajın üzerine kulisler harekete geçti ve “Akşener’in kurultayda Dervişoğlu’nu destekleyeceği” iddiaları dillendirilmeye başlandı. İsmi açıklanmayan İYİ Partili bir simin yaptığı açıklamada ise “Genel Başkan birisine işaret edecektir, biz de ona destek vereceğiz.” dediği öne sürüldü.

KİMLER ADAY OLDU?

İYİ Parti'de genel başkanlık için 4 isim adaylığını açıkladı. Bu isimler arasında; İYİ Parti TBMM Grubu Başkanı Koray, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz yer alıyor.

Yerel seçimler öncesi Meral Akşener yaptığı açıklamada "Milletimiz bize oy vermezse gidip evimde oturacağım." demişti. 31 Mart seçimlerinde istenen sonucu alamayan Akşener, partiyi kurultaya götürme kararı aldı. İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye başkan Adayı Ümit Özlale de istifa ederek partisinden ayrılan isimler arasına dahil oldu.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.