Kahramanmaraş'ta 44 kişiye mezar olan sitenin davası devam etti

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te gerçekleşen depremde yıkılan ve 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi'ne ilişkin davada 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kahramanmaraş'ta 44 kişiye mezar olan sitenin davası devam etti
Yayınlanma:

4.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Hasan Ç. ve Yavuz K. ile tutuksuz sanık Melike Y. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, diğer tutuklu sanık Halil Y. ve tutuksuz sanıklar Halil İbrahim U. ve Murat K. ile davacılar ve avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Suçlamaları reddeden tutuklu sanık Hasan Ç, savunmasında, cezaevinde geçirdiği süreyi belirterek beraatini talep etti. Ayrıca, yakınlarının da felaketten etkilendiğini ve kendisinin sadece bir iş insanı olduğunu vurguladı.

Tutuklu sanık Yavuz K. ise 2016 yılında yapılan zemin etüdünün hatalı olduğunu ileri sürerek, sorumlular hakkında şikayetçi olduğunu dile getirdi. Ayrıca, AFAD verilerine dayanarak Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin önceden tahmin edilemez olduğunu savundu.

İnşaattaki denetiminden sorumlu tutuklu sanık Halil Y. ise yaptığı denetimin mevzuata uygun olduğunu ve işlerini eksiksiz yaptığını belirtti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, dosyanın tekrar bilirkişi heyetine gönderilmesine karar verdi ve duruşmayı 9 Temmuz'a erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, sanıkların "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.