Kapadokya hafta sonu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı!

Doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerine masalsı bir manzara sunan Kapadokya, hafta sonu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Kapadokya hafta sonu yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Kapadokya, peribacaları, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma manastırları, yer altı yerleşim yerleri, balon turları ve çeşitli tur aktiviteleriyle her zaman turistlerin ilgisini çekiyor.

kapadokya2.jpg

Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle her zaman yerli ve yabancı turistlerin ilgisi çeken Kapadokya, hafta sonu çevre illerden gelen ziyaretçiler yoğunluk oluşturdu.

kapadokya4.jpg

Nevşehir'in Avanos ve Ürgüp ilçeleri başta olmak üzere bölge genelinde yoğunluk oluşturdu. Ürgüp'ün simgelerinden "Üç Güzeller" mevkisi de yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

kapadokya1.jpg

KAPADOKYA BÖLGESİNİN DOĞAL GÜZELLİĞİ ZİYARETÇİLERİNİ BÜYÜLÜYOR!

Ankara'dan Nevşehir'e gelen Gazeteci Ebru Balıkçı, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birinin Kapadokya bölgesi olduğunu söyledi.

whatsapp-image-2024-04-22-at-10-46.jpg

Kapadokya bölgesini çok sevdiğini arkadaşlarıyla hafta sonunu değerlendirmek için bölgeye geldiğini ifade eden Balıkçı, "Gezmeyi çok seviyorum. Fırsat buldukça da tarihi yerleri gezmeye çalışıyorum. Nevşehir'e daha önce de gelmiştim ancak bu sefer bölgeyi keşfetme şansım oldu. Bölgenin doğal güzelliğine hayran kaldım, büyülendim." dedi.

asmali.jpgBalıkçı, Ürgüp ve Avanos ilçelerine hayran kaldığını dile getirerek, sözlerini tamamladı.

Ankara'dan Nevşehir'e gelen bir diğer ziyaretçi muhasebeci Merve Sarı ise fırsat buldukça Kapadokya bölgesine gelmeye çalıştığını dile getirdi.

deve.jpg

Kapadokya bölgesinin çok özel bir bölge olduğunu belirten Sarı, "Bölgeye her geldiğimde büyüleniyorum. Doğal güzelliklerine hayran kalıyorum. Doğası, havası ve yer şekilleri beni büyülüyor. Bu yüzden her sene Kapadokya'ya gelmeye çalışıyorum." dedi.

YERLİ TURİSTLER FİYATLARDAN DERT YANDI!

Sarı, bölge esnafının yerli ve yabancı turistlere çok sıcak kanlı davrandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bölge esnafı, bölgeye özgün her şeyi ikram etmeye çalıştılar. Elmalı Çayı çok güzeldi, karadutu sevdim. Badeli Türk kahvesi çok lezzetliydi. Sadece maalesef Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi burada da fiyatlar çok pahalı. Bir fincan kahvenin ücreti 80 liraydı. Sevdiklerime buradan hatıra kalsın diye anahtarlık ve kül tablası aldım. Anahtarlık 80 liraydı ancak fiyatı daha da pahalı olan anahtarlıklar da vardı. Fiyatlar dışında her şey çok güzel."

kapadokya8.jpg

Alternatif tur etkinlikleri ile turistlerin ilgisini çeken Kapadokya, turizmcilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.