Kişisel verilerinizi koruyun! Dijitalin en büyük tehdidi

Bugün, Kişisel Verileri Koruma Günü olarak kutlanırken uzmanlar, vatandaşları kişisel verilerinin korunması konusunda uyarıyor.

Kişisel verilerinizi koruyun! Dijitalin en büyük tehdidi
Yayınlanma:

7 Nisan 2016'da yürürlüğe giren Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun hayata geçmesiyle birlikte, kişisel verilerin korunması önem kazandı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, dijital çağda kişisel verilerin korunmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Kırık, internet sitelerine kayıt olurken veya uygulama indirirken dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, güncel yazılımların kullanılması ve şüpheli içeriklere karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Kırık, "Sosyal mühendislik saldırıları, saldırganların kullanıcıları aldatma veya manipülasyon yoluyla kişisel bilgilerini ifşa etmeye ikna ettiği bir yöntemdir. Bu risklerle başa çıkmak için kullanıcılar, farkındalıklarını artırmalı, güçlü şifreler kullanmalı, çok faktörlü kimlik doğrulama kullanmalı, yazılımlarını güncel tutmalı, güncel antivirüs ve güvenlik duvarı kullanmalı, şüpheli e-postalara tıklamamalı ve kişisel bilgilerini kamuya açık platformlarda paylaşmamalı." dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Volkan Dülger ise dijitalleşen dünyada kişisel verilerin korunmasının zor olduğunu belirtti. Dülger, kişisel verilerin toplandığı mecralarda dikkatli olunması gerektiğini ve çift korumalı girişlerin önemli olduğunu ifade etti.

Uzmanlar, vatandaşların bilinçli bir şekilde teknoloji kullanması ve kişisel verilerini korumak için gerekli önlemleri alması gerektiğini vurguladı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.