Köşe yazarımız Erol Tosun ekonominin geldiği durumu canlı örneklerle anlattı!

Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Ankara Millet Vekili Adayı ve anadolugazete.com.tr Köşe Yazarı Erol Tosun katıldığı bir canlı yayın programında ekonomik zorlukların vatandaşı nasıl etkilediğini canlı örnekler üzerinden anlattı.

Köşe yazarımız Erol Tosun ekonominin geldiği durumu canlı örneklerle anlattı!
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi 28. Dönem Ankara Millet Vekili Adayı ve anadolugazete.com.tr Köşe Yazarı Erol Tosun Flash Haber'de yayımlanan bir canlı yayın programının konuğu oldu. Vatandaşın yoksulluk sınırının altında olduğunu anlatmak için canlı örnekler sunan Tosun, bir beslenme çantası örneğiyle vatandaşın alım gücünün nasıl yok edildiğine dikkat çekti.

''ÜÇ YERDEN SİMİT ALDIM HER BİRİNİN FİYATI FARKLI''

Beslenme çantasında bir öğrenci için bulunması gereken yiyeceklerin hesabını yapan Tosun: ''Bir hesap yaptım ben. 6 adet zeytin 9 lira. 50 gram peynir, 17 lira 63 kuruş. Bir adet yumurta 5 lira. En küçük süt 12 lira. Üç farklı yerden simit aldım. Biri 13 lira, biri 15 lira, biri 10 lira. Her yerde değişik fiyat veriliyor. En ucuz yerde bile 10 liradan aşağı simit yok. Bir öğrencinin günlük beslenme çantası 62 liradan çıkıyor. Bunu 20 günden hesapladığınızda 2 bin 800 lira gibi bir fiyata geliyor.'' dedi.

Fiyatların çok hızlı değiştiğini söyleyen Tosun, bir kafeden fiyat aldığını ve bir kase sütlaç üzerinden verdiği örnekle kısa zaman önce 110 lira olan sütlacın bugün 130 liraya satıldığını ifade etti.

''EN UCUZ ÖĞRENCİ KANTİNİNDE BİLE SU 7-8 LİRA''

Öğrencilerin beslenme çantasında bal, çikolata, reçel, kuruyemiş ve suyun dahi bulunmadığını dile getiren Tosun, en ucuz öğrenci kantininde bile suyun 7-8 liradan satıldığını söyledi. Bu ürünler de beslenme çantasına katıldığında bir öğrencinin toplam beslenme maliyetinin 140 lira olduğunu belirten Tosun, aylığa vurulduğunda bir asgari ücretin yarısının buraya gittiğini ifade etti.

''BOŞ BAKLAVA MODA OLDU''

Bayram yaklaşırken baklavadan da söz eden Tosun, boş baklava modasının oluştuğunu ve bayram çikolatalarının 600 lira, en ucuz şekerin kilosunun da 150 lira olduğunu aktardı. Yine çocuklar için en ucuz gofretin 9 lira olduğundan bahseden Tosun, ailelerin çocuklarıyla birlikte markete gidemediğini vurguladı.

''ÜCRETSİZ ÖĞÜN DESTEĞİ SİYASET ÜSTÜ BİR DURUM''

Sınıflarda açıktan bayılan ve yanındaki çocuğun beslenme çantasına imrenen çocuklar olduğunu ifade eden Tosun, çocukların başarısız olmasının tesadüf olmadığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz öğün desteğinin reddedilmesi durumuna da değinen Tosun: ''Sadece ben iddia ediyorum vakıflara verilen paraların onda birini bu iş için ayırsak kesinlikle öğrencilere üç öğün yemek veririz.'' şeklinde konuştu.

Devletin bakış açısının değiştirilmesi gerekiyor diyen Tosun, bu durumun siyaset üstü bir mevzu olduğunu söyledi.

''EMEKLİ İÇİN EV ARABA ALMAK HAYAL''

Emekli maaşlarının artık ev, araba almaya yetmediğinden de söz eden Tosun, bu isteklerin artık hayal olduğunu dile getirdi. Döviz fiyatlarının, akaryakıt fiyatlarının ve konut ve kira fiyatlarının çok fazla artış gösterdiğini ifade eden Tosun, emeklinin yalnızca karın doyurma derdinde olduğunu söyledi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.