Mazbatasını almayı beklerken 'lakap' engeline takıldı!

Bursa'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Hürriyet Mahallesi'nde tekrar muhtar seçilen Fatma Tunçezer'in (69) muhtarlığı, azalarından birinin lakabının oy pusulasında isminin yanına yazılması nedeniyle İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

Mazbatasını almayı beklerken 'lakap' engeline takıldı!
Yayınlanma:

Seçimlerde 2 bin 659 seçmenden bin 570'inin oyunu alarak yeniden muhtar seçilen Fatma Tunçezer, mazbatasını almayı beklerken büyük bir şokla karşı karşıya kaldı. Azası Nejat Tatlıcıoğlu'nun seçim broşüründe adının yanında yazan lakabı olan 'Boza' ifadesinin, matbaa tarafından seçim pusulasına da yazılması üzerine yapılan itiraz sonucu İl Seçim Kurulu tarafından muhtarlığının düşürüldüğünü öğrendi.

Tunçezer, yaşadığı olayı şu şekilde aktardı: "Pusulada adını aza olarak yazdığımız arkadaşın babası yıllar önce burada tatlıcıydı. Kendisi vefat edince, oğlu Nejat Tatlıcıoğlu’nun lakabı 'Boza' olarak kaldı. Kendisi de seçim çalışmalarında dağıttığımız reklam afişlerinde, isminin yanına ‘Boza’ ibaresini yazdırmış. Oy pusulası basılırken, kendisinin de benim de haberim olmamasına rağmen, matbaacının da gözünden kaçarak, isminin yanına parantez içinde ‘Boza’ yazılmış. Biz de fark edemedik. Seçim başlamadan önce pusulamızı sunduk. Herhangi bir sıkıntı görülmedi. Sonradan öğrendim ki bir tutanak tutulmuş, ama benim bu durumdan da sonradan haberim oldu."

Tunçezer, muhtarlığının düşürülmesine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağını belirtirken, bin 570 vatandaşın iradesinin hiçe sayılamayacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.