MHP'li Mevlüt Karakaya yerel seçimleri net değerlendirdi: ''Gecikmiş bir fatura''

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, yerel seçim sonuçlarını değerlendirirken önemli açıklamalarda bulundu. Karakaya, seçimlerin beklenenden farklı bir sonuçla sonuçlanmasının bazı emarelere dayandığını belirtti. Özellikle ekonomik şikayetler ve emekli zamlarının seçim sonuçlarını etkilediğine dikkat çekti.

MHP'li Mevlüt Karakaya yerel seçimleri net değerlendirdi: ''Gecikmiş bir fatura''
Yayınlanma:

Mevlüt Karakaya Kanal 7 ekranlarında Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'e yaptığı açıklamalarda, seçim sonuçlarını bir hezimet olarak algılamamanın önemine vurgu yaptı.

''GECİKMİŞ BİR FATURA''

Milletin verdiği kararın önemli olduğunu ve bu kararı anlamaya çalışmak gerektiğini belirtti. Genel seçimlerde de bir uyarı olduğunu ve bu uyarının yerel seçimlerde daha net bir şekilde görüldüğünü ifade etti. Bu durumu "Gecikmiş bir fatura" olarak nitelendirdi.

''MHP TÜRKİYE'DE 3. PARTİ''

Parti olarak yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiklerinde, il genel meclisi üyeliklerinde MHP'nin üçüncü sırada olduğunu belirtti. Belediye başkanlıklarının ise çoğunluk sistemine dayandığını ve bir oyla kazanıldığını hatırlattı. MHP'nin belediye başkanlıklarında herhangi bir dramatik değişiklik olmadığını vurguladı ve partisinin 220 belediye başkanlığını kazandığını belirtti.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Karakaya, seçim sonuçlarının erken seçimle ilişkili olmadığını ve mevcut Cumhurbaşkanlığı sistemi içerisinde erken seçim olasılığının bulunmadığını ifade etti. Vatandaşın sandığa gitmeyerek de bir mesaj verdiğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.