Mustafa Destici, sığınmacı ve düzensiz göç sorununa dikkat çekti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, sığınmacı ve düzensiz göç sorununa dikkat çekerek, "Türkiye'deki sığınmacıların ülke ekonomisine ciddi bir maliyet yüklediği gerçekliği ortadadır." dedi.

Mustafa Destici, sığınmacı ve düzensiz göç sorununa dikkat çekti
Yayınlanma:

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İçişleri Bakanlığına 'düzensiz göç' ile mücadele çalışmaları için seslenerek, "Bakanlığımız tarafından atılan bu adımlar olumludur fakat yeterli değildir. Tedbirlerin yoğunlaştırılarak artırılması gerekmektedir." dedi.

Destici'nin paylaşımı şu şekilde:

"Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ilimizde yaşanan, daha önce başka şehirlerimizde de karşılaştığımız, sığınmacılardan kaynaklanan asayiş olayları, halkımızın haklı tepkilerine neden olmaktadır.

Vatandaşlarımız, sığınmacı ve düzensiz göç sorununun günlük hayata yansımalarını, en fazla, ulaşımda, şehirlerin ortak kullanım alanlarında, sağlık ve eğitim başta olmak üzere, kamu hizmetlerinde yaşanan problemlerle görmektedir.

Ülkemizde bulunan yabancı ve sığınmacı sayısının fazlalığının oluşturduğu temel sorunların başında; konut ve gıda başta olmak üzere, arzın talebin altında kalmasından kaynaklanan dengesiz fiyat artışları; sağlık hizmetlerinde talep yoğunluğu nedeniyle yaşanan aksaklıklar; asayiş olaylarındaki artış; demografin yapının tehdit altında olduğu endişeleri ve göçün yoğunlaştığı bölgelerimizde altyapının yetersiz hale gelmesi yer almaktadır.

Dünyada ve bölgemizde meydana gelen olağanüstü şartlardan kaynaklanan ekonomik problemlerin ardından, Şubat ayında yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomimiz üzerindeki etkileri, sığınmacıların varlığını, Türkiye ekonomisi için taşınması mümkün olmayan bir yük haline getirmiştir.

Değişik kaynaklara göre farklı rakamlar dillendirilse de, Türkiye'deki sığınmacıların ülke ekonomisine ciddi bir maliyet yüklediği gerçekliği ortadadır. Sığınmacılarla birlikte, ülkemizde ikamet eden diğer yabancılar da hesaba katıldığında, ekonomik faturanın daha da büyümekte olduğu dile getirilmektedir.

Arz-talep ilişkisi doğrultusunda, başta gıda ve konut olmak üzere, talep artışlarının fiyatlara etkileri, bugün yaşanan, enflasyonun kontrol altına alınamaması gerçeğinin de ilk nedenlerin biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

"SIĞINMACILAR, TERÖR ÖRGÜTLERİ İÇİN DOĞAL BİR İNSAN KAYNAĞI POTANSİYELİ OLUŞTURMAKTADIR"

Sığınmacılar, ülkemizi hedef alan, PYD/PKK terör örgütü başta olmak üzere, terör örgütleri için doğal bir insan kaynağı potansiyeli oluşturmaktadır. Benzer şekilde, sığınmacıların, yabancı istihbarat kuruluşları açısından, ülkemizde bir zaaf noktası ve hareket alanı oluşturduğunu düşünüyoruz.

Sığınmacıların Türkiye'de kalması için algı çalışması yapan basın-yayın kuruluşlarına sağlanan kaynaklar, bu endişelerimiz doğrulamakta ve artırmaktadır. Avrupa Birliği'nin finansmanıyla, 2021 yılında, İran sınırından 80 bin mayının temizlenmesi kararlaştırıldı. Ülkemizin sınır güvenliğini ciddi bir şekilde tehlikeye atan bu uygulamadan vazgeçilmeli, Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki sığınmacıların entegrasyonuna yönelik propaganda ve faaliyetlerine de son verilmelidir.

2015 yılında, George Soros, verdiği bir mülakatta sığınmacıların Türkiye'de kalması gerektiğini ifade etmişti. 2015'ten bugüne yaşananları göz önünde bulundurduğumuzda, söz konusu yönlendirmenin, Suriye'nin kuzeyinde PKK/PYD/YPG terör devletine bir zemin hazırlanması gayreti olduğunu bir kez daha teyit ediyoruz.

Dünyada, İngiltere, Almanya, İtalya, Yunanistan başta olmak üzere, birçok ülke, düzensiz göç için yoğun ve sert tedbirler almaktalar. Düzensiz göçler üzerinden, Türkiye'nin demografik yapısının değiştirilmesi, bölgemizde Türkiye’nin gücünden rahatsız olanlara, bir fırsat olarak sunulmamalıdır. İçişleri Bakanlığımız, son dönemde, geçtiğimiz yıllara göre sığınmacılar ve düzensiz göçler için tedbirlerini artırmıştır.

Bakanlığımız tarafından atılan bu adımlar olumludur fakat yeterli değildir. Tedbirlerin yoğunlaştırılarak artırılması gerekmektedir. Ayrıca bu mesele üzerinden ülkemiz içerisinde karışıklık, kargaşa ve anarşi çıkarmaya çalışan iç ve dış mihraklara da milletimiz itibar etmemeli, devletimizde fırsat vermemelidir."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.