Mutlu son

Süper Lig'de ilk devrenin son maçında Osmanlıspor, sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u 3-2 yendi.

Mutlu son
Yayınlanma:
Güncelleme:

EYÜP KARA

Osmanlıspor ligin ilk devresini mutlu sonla kapattı. Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nun ilk yarısı Osmanlıspor Teleset Mobilya Akhisarspor maçıyla son buldu. Toplam 5 gol, 2 penaltı ve 1 kırmızı karta sahne olan muhteşem karşılaşmada gülen taraf 3-2'lik skorla ev sahibi Osmanlıspor oldu. Baştan sona büyük çekişmenin yaşandığı mücadelenin ilk yarısında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren iki takımın mücadelesinde iki gol vardı.

AKHİSAR 10 KİŞİ KALDI

Soğuk ve ayaz bir Ankara akşamında seyircinin ilgi göstermediği geceyi atılan birbirinden güzel 5 gol ısıttı. Deplasman ekibi Akhisarspor rakibini maç boyunca kovalasa da 3 kez öne geçmeyi başaran Osmanlıspor maç sonuna kadar galibiyeti koruyarak üç puana uzandı. Osmanlıspor’un gollerini 27’de penaltıdan Musa Çağıran ile 49 ve 68’de Umar Aminu kaydetti. Konuk ekibin golleri ise Soner Aydoğdu’dan (36 ve penaltıdan 60) geldi. Konuk ekipte Ömer Bayram 63’te kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

İLK KEZ TEHLİKE ÇEMBERİNİN DIŞINDA

Lige kötü başlayan Bülent Uygunla sezona başlayan ilk yarıyı İrfan Buz’un yönetiminde tamamlayan Osmanlıspor ilk kez tehlike bölgesinin dışına çıkmış oldu. Alınan bu sonucun ardından Osmanlıspor 17 puanla ligin ilk yarısını 14. sırada noktalarken Teleset Mobilya Akhisarspor ise 19 puanla 12. sırada kaldı. Akhisarspor’un galibiyet hasreti 9 maça çıkarken Osmanlıspor ise evindeki son 6 maçta 5. kez galip geldi.

BU GALİBİYETİ HAK ETTİK

Osmanlıspor’da ilk devrenin son maçında alınan 3-2’lik galibiyetin sevinci vardı. Soyunma odasında futbolcularını tebrik eden mor sarılıların teknik direktörü İrfan Buz ardından basın toplantısında maçı değerlendirdi. Buz şunları söyledi, “Çok önemli 3 puan aldık. İlk devre 17 puana ulaşmamız çok önemliydi. İç sahadaki performansımız çok iyiydi. 16 puanı içeride elde ettik” diye konuştu.

TAKVİYELER YAPACAĞIZ

Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında ilk 60 dakika iyi bir futbol sergilediklerini anlatan İrfan Buz, şöyle devam etti, “Beşiktaş’a 5-1 yenildikten sonra tekrar ayağa kalmak zorundaydık. Çok sayıda gol pozisyonlarımız vardı. Stres faktörü ön plana çıktı. Bir puan hiçbir şey ifade etmeyecekti. Yukarıdaki takımları yakalamak için kazanmamız önemliydi. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bir puanla gelip, 17 puanla ilk devreyi bitirmemiz önemli. Mutluyuz, gereken takviyeleri de yapıp, iyi bir hazırlık dönemi geçirmek istiyoruz. İkinci devrenin çetin geçeceğini biliyoruz. Osmanlıspor’a layık olan yerde ligi bitireceğimizi düşünüyoruz” dedi. Buz Ziraat Türkiye Kupası’nda 28 Aralık Perşembe günü deplasmanda Beşiktaş ile oynayacakları maça ilişkin olarak ta “İyi bir neticeyle dönmek istiyoruz. Mücadele edeceğiz, her şeyimizi ortaya koyacağız” değerlendirmesinde bulunarak basın toplantısını tamamladı.

5 GOLLÜ MUHTEŞEM MAÇ

Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu’nun 17. haftasında oynanan ilk yarının kapanış maçında Osmanlıspor, sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u 3-2 mağlup etti. Baştan sona büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleyi izlemeye gelen seyirciler 5 gole tanıklık etti. Öte yandan cezalı olduğu için karşılaşmayı tribünden takip eden Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Burak, maçın ardından uzun süre hakem Özgür Yankaya'ya tepki gösterdi. Maçın 63. dakikasında Teleset Mobilya Akhisarspor’dan Ömer Bayram kırmızı kart görerek takımını yalnız bıraktı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Maça ev sahibi Osmanlıspor iyi başladı. Şiddetle 3 puana ihtiyacı olan mor sarılılar  maçın 7. Dakikada gole yaklaştı. Regattin'in uzun pasında savunmanın arkasına sarkan Özer Hurmacı, ceza sahası içinde sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Özer'in yakın mesafeden dar açıdan yaptığı vuruşta kaleci Lukac, topu kornere çeldi.

ÖZER DİREĞE TAKILDI

Maçın 21. Dakikasında Osmanlıspor bir kez daha gole yaklaştı. Regattin'in soldan ceza sahasına yaptığı ortada Özer Hurmacı'nın kafa vuruşunda, kalecinin son anda müdahale ettiği top üst direkten döndü. 26. dakikada ev sahibi Osmanlıspor penaltı kazandı. Vrsajevic'in, Barbosa ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldığı pozisyonda hakem Özgür Yankaya, beyaz noktayı gösterdi. 28. dakikada topun başına geçen Musa Çağıran kaleciyi ayrı topu ayrı köşeye göndererek takımın 1-0 üstünlüğe taşıdı.

BİR PENALTI DAHA

Maçın 36. dakikası oynanırken Teleset Mobilya Akhisarspor beraberliği yakaladı. Lawal'ın hücuma çıkarken kaptırdığı topu Muğdat Çelik, soldan ceza sahasına giren Olcan Adın'a aktardı. Olcan'ın bekletmeden penaltı noktasına çevirdiği topu Soner Aydoğdu, Osmanlıspor fileleriyle buluşturdu duruma 1-1 eşitlik geldi. Bu golden sonra galibiyet için yüklenen Osmanlıspor’da 39. dakikada kendi çabasıyla soldan caza sahasına giren Doukara'nın çaprazdan şutunda kaleci Lukac, dizleriyle topu kornere gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı atılan penaltı golleri ile 1-1 bitti.

OSMANLI KAPTI KAÇTI

İkinci yarıya mutlaka galibiyet parolası ile çıkan Osmanlıspor Akhisar kalesine atak üstüne atak yapmaya başladı. Maçın 49. dakikazında hava topu mücadelesinde Özer Hurmacı, topu kafayla ceza sahasına gönderdi. Çabukluğunu kullanan Umar, sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelerle buluşturdu: 2-1. Bu golden sonra aradaki farkı açmak isteyen Osmanlıspor 54. dakikada Özer'in pasında ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan Umar'ın şutunda, meşin yuvarlak yakın direkten döndü.

macin-anlari.jpg

BERABERLİK PENALTIDAN

Maçın 59. dakikasında hakem Özgür Yankaya, bu kez Teleset Mobilya Akhisarspor lehine penaltı kararı verdi. Yankaya, Anıl Karaer'in topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle beyaz noktayı işaret etti. 60. dakikada penaltı atışını kullanan Soner Aydoğdu, kalecinin solundan topu ağlara göndererek, maça yeniden denge geldi 2-2.

BEKLENEN GOL GELDİ

Kalesinde gördüğü golden sonra yeniden rakip kaleye yüklenen Osmanlıpor’un bu baskısı sonuç verdi. Maçın 68. dakikasında Osmanlıspor, bir kez daha skor üstünlüğünü ele geçirdi. Regattin'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta direkten dönen topu Umar tamamlayıp takımın 3-2 öne geçirdi. Maçın 90. dakikasında hızlı gelişen Osmanlıspor atağında Carlos'un ara pasında ceza sahasında sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Cikalleshi'nin şutunda, top kaleci Lukac'tan döndü. Arnavut futbolcunun ikinci vuruşunda da Sırp kaleci gole izin vermedi. Karşılaşma, Osmanlıspor'un 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı.

STAT: Osmanlı

HAKEMLER: Özgür Yankaya, İsmail Şencan, Mehmet Kısal

OSMANLISPOR: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Anıl Karaer, Pinto, Lawal (Dk. 82 Carlos), Musa Çağıran, Umar, Özer Hurmacı (Dk. 90+1 Hasan Kılıç), Regattin, Doukara (Dk. 74 Cikalleshi)

TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR: Lukac, Onur Ayık (Dk. 85 Hora), Mustafa Yumlu, Orhan Taşdelen, Ömer Bayram, Sissoko (Dk. 87 Eray Ataseven), Serginho, Olcan Adın, Soner Aydoğdu, Barbosa (Dk. 69 Kadir Keleş), Muğdat Çelik

GOLLER: Dk. 27 Musa Çağıran (Penaltıdan), Dk. 49 ve Dk. 68 Aminu Umar (Osmanlıspor); Dk. 36 ve Dk. 60 (Penaltıdan) Soner Aydoğdu (Teleset Mobilya Akhisarspor)

KIRMIZI KART: Dk. 63 Ömer Bayram (Teleset Mobilya Akhisarspor)

SARI KARTLAR: Dk. 27 Mustafa Yumlu, Dk. 60 Anıl Karaer, Dk. 88 Tiago Pinto (Osmanlıspor); Dk. 57 Ömer Bayram, Dk. 82 Muğdat Çelik (Teleset Mobilya Akhisarspor)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.