Netflix'i sallayan dizi Stephen King romanına benzetildi

Netflix'in son dönemde yayınladığı ve büyük ilgi gören mini dizisi "Baby Reindeer", izleyicileri ekrana kilitlemeyi başarırken, eleştirmenler tarafından Stephen King'in ünlü romanı "Misery" ile benzerlikler taşıdığı belirtiliyor.

Netflix'i sallayan dizi Stephen King romanına benzetildi
Yayınlanma:

İskoç komedyen Richard Gadd'in başrolünde yer aldığı dizi, hikayenin merkezindeki başarısız komedyen Donny Dunn'ın yaşadığı olayları konu alıyor. Donny, bir gün bara gelen üzgün bir kadına yardım etmeye çalışır ve ona ücretsiz çay ikram eder. Ancak, bu küçük iyilik girişimi, kadının Donny'e karşı saplantılı bir takıntı geliştirmesine yol açar.

Eleştirmenlere göre, "Baby Reindeer", Stephen King'in "Misery" romanını ve romanın beyaz perdeye uyarlanan psikolojik gerilim türündeki filmi "Ölüm Kitabı"nı anımsatıyor. Her iki yapım da kahramanlarını ve izleyicileri kapana kısılmış hissettirme konusunda benzerlikler taşıyor.

Dizideki karakter Martha, Donny'i sürekli olarak takip ederek onu kendi hayatına hapsediyor ve binlerce e-posta ile sürekli iletişim kurarak teknolojinin gücünü kullanıyor. Bu durum, "Ölüm Kitabı"ndaki karakter Annie Wilkes'in davranışlarına benzerlik gösteriyor.

Eleştirmenler, "Baby Reindeer"ın günümüz teknolojisiyle güncellenmiş bir "Misery" versiyonu olduğunu belirtirken, bu benzerliklerin günümüzdeki izleyicilere benzer duyguları yaşatma fırsatı sunduğunu ifade ediyorlar.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.