Nihat Zeybekci: ABD'nin aldığı karar bizi bağlamaz

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri arasında güncellenen serbest ticaret anlaşmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Nihat Zeybekci: ABD'nin aldığı karar bizi bağlamaz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "ABD’nin aldığı kararlar bizi bağlamaz. Birleşmiş Milletler'in almış olduğu kararlar varsa bu bizi bağlar. Onun dışında sadece ve sadece kendi menfaatimize bakarız. Bir de dost ve kardeş İran’ın da bu konular ile ilgili biz bir haksızlığa uğramamasına, bu konular ile ilgili mağdur edilmemesine özen göstermeye çalışırız” dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Türkiye ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği (EFTA) ülkeleri arasında güncellenen serbest ticaret anlaşmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Zeybekci, anlaşmanın kapsamının bugüne kadar imzalanan en kapsamı geniş serbest ticaret anlaşması haline getirildiğine dikkat çekti. Gümrük birliği güncelleme süreci ile ilgili sorulan bir soruyu yanıtlayan Zeybekci, şunları söyledi, "Şu anda Almanya başta olmak üzere Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz ve aklınıza gelebilecek her türlü ülkeyle görüşmelerimiz var. Gümrük Birliği güncellenmez ise dünyanın sonu mudur? Hayır. Şu anda Avrupa Birliği olan ticaretimiz aynı şekilde devam edecek. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok."

Çin ile büyük bir ticaret açığının olduğunu kaydeden Zeybekci, "Çin’e ihracatımızı geliştiremiyoruz. Türkiye’deki yöneticileri haksız rekabetten korumak adına en yoğun önlem aldığımız ülke Çin. Almaya devam edeceğiz, arttırarak da devam edeceğiz. ABD’nin de büyük bir ticaret açığı verdiği Çin ile aynı şekilde kendini korumakla ilgili attığı adımları anlayışla karşılıyoruz" şeklinde konuştu. İHA

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.