Psikolojik danışmanlardan 'Rehberlik Norm Yönetmeliği' talebi

Türk PDR Derneği Ankara İl Temsilcisi Oğuzhan Asil Yücesan, "Psikolojik danışmanlar olarak öncelikle çağın gereklilik ve ihtiyaçlarına uygun bir Rehberlik Norm Yönetmeliğinin çıkmasını istiyoruz." dedi.

Psikolojik danışmanlardan 'Rehberlik Norm Yönetmeliği' talebi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Türk PDR Derneği Ankara İl Temsilcisi Oğuzhan Asil Yücesan, "Norm yönetmeliği nedeniyle pek çok okula psikolojik danışman/rehber öğretmen ataması yapılamamaktadır. Bazı okullarda da psikolojik danışman/rehber öğretmen var fakat ya öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle ya da görevlendirme gibi geçici çözümlerle ihtiyacın kapatılmaya çalışılması hizmetin yeterli düzeyde istenilen kalitede sunulamamasına neden olmaktadır." dedi.

"YETKİLİLERİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPMALARINI TALEP EDİYORUZ"

Yücesan, norm yönetmeliğindeki sürecin yol açtığı sorunlara değinerek, şunları söyledi:

"Okullarda yaşanan ve maalesef sıklıkla şahit olduğumuz zorbalık, stres, kaygı, iletişimsizlik, düşük motivasyon, düşük özgüven, problem çözme gibi alanlarda sorunları görmekteyiz. Bu sorunlar zamanında çözülmez veya çözüme yönelik tedbirler alınmazsa büyüyerek ilerleyecektir. Psikolojik danışmanlar bu konularda öğrencilere, velilere ciddi anlamda destek olmaktadır. Ayrıca bu hizmeti sadece sorun odaklı da düşünmemek gerekiyor. Psikolojik danışmanlık hizmetleri sadece sorunu olan bireylere değil, hiçbir sorunu olmayan bireylere de sunulan profesyonel bir hizmettir. Herkesin ihtiyacı olan bir hizmettir. İşin başka bir boyutu da eğitimde fırsat eşitliği için öncelikle her okulda bir psikolojik danışman/rehber öğretmen atamasının yapılması gerekmektedir. Bu atamanın yapılmadığı okullarda öğrenciler psikolojik destek hizmetlerini nereden alacaklar? Özel de psikolojik destek mi alacaklar? Bunun maliyetini kaç aile karşılayabilecek?

Bunlar basit görünebilir ama önemli ayrıntılardır. Okulları sadece üniversite kazandıran kurumlar olarak görmemeliyiz. Okullarda sunulacak kaliteli hizmetlerle öğrencilerin kendileriyle, toplumla, yaptıkları işle barışık bireyler olarak yetişmesini sağlar. Bu nedenle bizler zorbalığa dur demek, bilinçsiz ekran kullanımına dur demek, kaygı ve stres ile baş edebilmek için okullara psikolojik danışman / rehber öğretmen atamasının biran önce yapılmasını talep ediyoruz. Bu konu ekonomik olarak yaklaşılacak bir konu değildir. Onun için yetkililerin gerekli çalışmaları yapmalarını talep ediyoruz."

"EN KISA SÜREDE BİR ATAMA YAPILMALI"

Eski Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ‘100 öğrencisi olan her okula psikolojik danışman sözü’nü anımsatan Yücesan, "Bu söz sadece meslektaşlarımızda değil öğrenci ve velilerde de büyük bir sevinç ve heyecan uyandırmıştır. Çünkü eğitimde psikolojik danışmanlık hizmetlerinin önemi günümüzde çok daha iyi anlaşılmakta ve her geçen gün ne kadar elzem olduğuna da şahit olmaktayız. Söz verildikten sonra bildiğiniz gibi seçimler oldu. Seçimler sonrasında Milli Eğitimde bakan değişimi oldu. Sonrasında maalesef beklediğimiz gibi bir çalışma yapılmadı. Henüz bu çalışma yapılmış değildir. Bu söz aslında büyük bir ihtiyacın olduğunun, psikolojik hizmetlerin ne kadar önemli olduğunun da bir göstergesi olarak verilmiş bir sözdür. Ümidimiz daha fazla zaman kaybetmeden öğrencilerimizin bu hizmetlere en kısa sürede ulaşabileceği bir atama yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.