Seçil Erzan'ın tutukluk halinin devamına karar verildi

Fon davasının ikinci duruşması görüldü. Müştekilerin katıldığı ve Erzan'ı suçladığı duruşmada Erzan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Seçil Erzan'ın tutukluk halinin devamına karar verildi
Yayınlanma:

Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi tanınmış isimlerin bulunduğu 21 kişiyi, yüksek kar getirili özel fon vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın davası, tanıkların dinlenmesi için 15 Ocak Pazartesi gününe ertelendi. Seçil Erzan'ın tutukluluk haline ise devam kararı verildi.

Seçil Erzan'ın iddia edilen suçlamaları kapsamında, aralarında futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 21 kişiyi 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddiası mahkemede ele alındı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile tutuksuz sanıklar Nazlı Can, Asiye Öztürk ve Atilla Yörük hazır bulundu. Ayrıca, müştekiler arasında Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı da duruşmaya katıldı. Bazı müştekilerin mazeret sunduğu belirtilirken, Erzan'ın iddialara karşı yaklaşık 6 saat savunma yaptığı ve duruşmanın ardından devam edildiği ifade edildi.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ali Yörük, Seçil Erzan'ı tanıdığını ancak herhangi bir para alışverişi yapmadığını ifade ederek, "Seçil hanım yalan konusunda profesyonel. 15 senedir benim telefonum ile sevgilisi ile görüşen insan sizce benden korkmuş olabilir mi? Seçil buradaki müştekilerin hepsi ile mesajlaşmış. Para her zaman Seçil hanımın bagajına gitmiştir. Hiçbir zaman bir çanta dolusu parayı alıp eve gitmedim. Senaryoyu yazan Seçil Erzan’ın kendisi. Seçil Erzan’dan hiç para almadım. Ana paramı da alamadım" şeklinde konuştu.

Müşteki Bülent Çeviker duruşmada, sanık Erzan'dan ve müşteki Mert Zeydanlı'dan şikayetçi olduğunu belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanıkların avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerine karar verilmesi istedi. Mahkeme, duruşmanın uzun sürmesi ve dinlenmemiş tanıklar olduğu gerekçesiyle duruşmayı 15 Ocak Pazartesi tarihine erteledi. Ayrıca, sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük'ün tutukluluk hallerine devam kararı verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan'ın 21 kişiyi dolandırdığı suçlamasıyla "nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Davanın geçmişine göre, müştekiler arasına eklenen 3 kişiyle birlikte müşteki sayısı 21'e yükseldi ve Seçil Erzan hakkında talep edilen hapis cezası 77 yıldan 252 yıla kadar yükseldi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.