Silah kaçakçıları ve ruhsatsız silah sahiplerine operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 71 ilde gerçekleştirilen "Mercek-16" operasyonlarının 4 gün boyunca devam ettiğini ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik yapıldığını duyurdu.

Silah kaçakçıları ve ruhsatsız silah sahiplerine operasyon
Yayınlanma:

Yapılan operasyonlar sonucunda toplamda 912 silahın ele geçirildiğini ve 959 şüpheli hakkında işlem yapıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili detayları paylaşarak, İstanbul'da 104 tabanca ve 5 av tüfeği ele geçirildiğini, Manisa'da 100 tabanca ele geçirilirken 2 silah kaçakçısının tutuklandığını, Adana'da 43 tabanca ve 8 av tüfeği ele geçirildiğini, İzmir'de 39 tabanca ve 6 av tüfeği ele geçirilirken 47 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, Gaziantep'te 20 tabanca ve 10 av tüfeği ele geçirilirken 26 şüpheli hakkında işlem yapıldığını, Erzurum'da ise 12 tabanca ve 18 av tüfeği ele geçirilerek 34 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ifade etti.

Ayrıca, İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından 71 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda evlerde, iş yerlerinde, halka açık alanlarda ve yol aramalarında ruhsatsız 696 tabancanın ele geçirildiğini de bildirdi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları koordine eden valileri, kaymakamları, operasyonları gerçekleştiren jandarma ve emniyet güçlerini tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.