Taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde 34 TFY 89 plakalı taksinin şoförü Yaşar Yanıkyürek'in otomobilinde gasp edilip bıçaklanarak öldürülmesi, bir grup taksicinin bu olayı ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, zor şartları protesto etmek amacıyla bir araya gelerek eylem düzenlemesine neden oldu.

Taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
Yayınlanma:

Göztepe Köprüsü önünde bir araya gelen taksiciler, ardından Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaparak protesto gösterisi düzenledi. Göztepe Köprüsü önünde yapılan basın açıklamasında, taksiciler durumu kınadı ve daha fazla güvenlik önlemi alınmasını talep etti.

Eylemde konuşan taksici Osman Balıkçı, "Bugün burada bir araya geldik. İyi bir sebep için bir araya gelmek isterdik ama maalesef kötü bir olay için toplandık. Sevdiğimiz bir taksici ağabeyimiz, Yaşar ağabeyimiz, bugün aramızdan ayrıldı. Bir vatandaş Ataşehir'den bindiği takside ağabeyimizi katletti. Bu üzücü haberi aldıktan sonra taksici camiası olarak toplandık. Şimdi, sesimizin duyulmasını istiyoruz. Senelerdir gece çalışıyoruz, bütün arkadaşlarımız evlerine ekmek parası götürmek için gece sabaha kadar çalışıyorlar ve hiçbir güvencemiz yok. Bu kadar basit bir şekilde, üstelik gündüz vakti bir ağabeyimizi kaybettik. Yaşar ağabeyimiz hakkın rahmetine kavuştu ama bu ne ilk ne de son olacak gibi duruyor. Burada toplandık ama amacımız sadece insanlara zarar vermek ya da bir şeyleri engellemek değil, sadece sesimizi duyurmak. Yetkililere sesleniyoruz, bugün bir abimizi daha kaybettik, Yaşar Yanıkyürek ağabeyimiz bıçaklanarak katledildi. Bunların yaşanmaması için yetkilileri göreve bekliyoruz. Göztepe köprüsü altından çıkıp, sessiz bir protesto yapacağız. Bu sessiz çığlığımızı lütfen duyun" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.