Tarımın geleceğinde baş rol oynuyor! Tohumculuk sektörü ve geleceğe yatırım

Gıda güvenliği, ekonomik kalkınma ve çevresel sürdürülebilirlik gibi küresel öneme sahip konuların yanı sıra, tarım sektörü aynı zamanda toplumların refahı ve sağlığı üzerinde doğrudan etkiye sahip. İyi bir tohum, verimlilik, dayanıklılık, hastalıklara karşı direnç ve besin değeri gibi özellikler açısından tarımsal üretimin temelini oluşturuyor.

Tarımın geleceğinde baş rol oynuyor! Tohumculuk sektörü ve geleceğe yatırım
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Yüksek verimli, hastalıklara dayanıklı ve iklim değişikliğine uyum sağlayabilen bitki çeşitlerinin geliştirilmesi, küresel gıda güvenliğinin sağlanmasında kritik bir faktör olurken gelişmiş moleküler genetik teknikler, bitki ıslahı süreçlerini hızlandırmakta ve daha verimli, dayanıklı ve çevresel etkileri azaltılmış bitki çeşitlerinin geliştirilmesine olanak sağlıyor.

Türkiye'nin ekolojik koşullarına uygun, yüksek verimli ve kaliteli çeşitlerin geliştirilebilmesi için en önemli ıslah materyali, yerel genetik kaynakları ve yerel çeşitler oluyor. Sertifikalı tohumlarda ise Türkiye, ciddi bir artış göstererek ihracat potansiyelini artırdı.

SERTİFİKALI TOHUM KULLANIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Türkiye Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), tartışma konusu olan sertifikalı tohumlar üzerine, "Sertifikalı tohum kullanımına ilişkin olarak ortaya atılan yanlış bilgilerin düzeltilmesi gerekmektedir. Sertifikalı tohumlar, kaliteli ürünlerin yetiştirilmesini sağlar ve çiftçilere daha fazla gelir sağlar. Ayrıca, GDO'lu tohum kullanımının Türkiye'de yasaklandığı vurgulanarak, doğru bilgi aktarımının önemi vurgulanmıştır." açıklamasını gerçekleştirmişti.

Tohumculuk sektörünün inovasyon ve iş birliği sayesinde önemi giderek artarken sürdürülebilir tarımın temellerinin güçlendirilmesinde yapılacak olan yatırımlar da önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.