TBMM'de yeni düzen: İşte yeni milletvekili sayıları!

1 Mart sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni bir değişim yaşandı. 4 CHP milletvekilinin belediye başkanı seçilmesiyle birlikte CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 125'e, toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü.

TBMM'de yeni düzen: İşte yeni milletvekili sayıları!
Yayınlanma:

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Afyonkarahisar, Adıyaman, Kastamonu ve Kırıkkale illerindeki CHP milletvekilleri belediye başkanı seçilerek görevlerine başladılar. Bu durum, söz konusu milletvekillerinin TBMM üyeliklerinin sona ermesine ve CHP'nin Meclis'teki temsilinin azalmasına neden oldu.

Aynı gün, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın yeniden MHP'ye katılmasıyla birlikte MHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 50'ye yükseldi. Bu durum, Meclis'teki bağımsız milletvekili sayısının 5'e gerilemesine sebep oldu.

Bu değişikliklerle birlikte toplam milletvekili sayısı 594'e düştü. Yeni sandalye dağılımına göre, AK Parti 265, CHP 125, HDP 57, MHP 50, İYİ Parti 38, Saadet Partisi 20, DEVA Partisi 15, Yeniden Refah Partisi 4, Hür Dava Partisi 4, TİP 3, DP 3, Emek Partisi 2, DBP 2, DSP 1 milletvekili ile temsil ediliyor. Ayrıca, Meclis'te 5 bağımsız milletvekili bulunuyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.