Tefecilere yönelik 56 ilde operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sabah sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 56 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik operasyon gerçekleştiğini duyurdu.

Tefecilere yönelik 56 ilde operasyon
Yayınlanma:
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 56 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik gerçekleştirilen "Kafes-49" operasyonlarında 147 şüpheli hakkında işlem yapıldığını duyurdu.

Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde İl KOM ve Mali Şube Müdürlüklerince operasyonların gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyonlar kapsamında Adana'dan Düzce'ye kadar toplam 56 ilde eş zamanlı olarak "KAFES-49" operasyonlarının düzenlendiği ifade edildi.

Operasyonlar sonucunda şüphelilerin çeşitli suçlar işlediklerinin tespit edildiği, bunlar arasında tefecilik, kamu kurum ve kuruşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, parada sahtecilik, resmi ve özel belgede sahtecilik, Vergi Usul Kanununa muhalefet suçlarının bulunduğu belirtildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.