TESK Başkanı Palandöken'den trafik uyarısı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaklaşan bayram tatili öncesinde vatandaşları trafik konusunda uyardı. Palandöken, bayram tatili süresince şehirlerarası yolculuk yapacak olanların trafik kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

TESK Başkanı Palandöken'den trafik uyarısı!
Yayınlanma:

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yıl boyunca ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarının büyük bir kısmının bayram ziyaretlerinde yaşandığına dikkat çekti.

KAZALARIN YÜZDE 3'Ü BAYRAM ZİYARETLERİNDE GERÇEKLEŞİYOR

Geçen yıl, ölümlü ve yaralanmalı kazaların en fazla Bingöl, en az ise İstanbul'da yaşandığını belirten Palandöken, 2023 yılında ise 555 bin kazada 2 bin 984 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 354 bin 323 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Yıl genelindeki kazaların yüzde 3'ünün bayram ziyaretlerinde gerçekleştiğini ifade etti ve bu ziyaretlerde yaşanan trafik kazaları sonucunda yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi.

''ARAÇ BAKIMLARINI İHMAL ETMEYİN''

Şoförlerin aşırı hız, alkollü araç kullanımı, emniyet kemeri takmama gibi trafik kurallarına uymama alışkanlıklarından kaçınmaları gerektiğini vurgulayan Palandöken, 1 Nisan'da kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle yazlık lastik ve araç bakımlarının da yapılması gerektiğini belirtti.

''TRAFİK KAZALARINDA ARTIŞ YAŞANABİLİR''

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen 'trafik kaza kara noktaları'nı şoförlerin incelemesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, özellikle bayram tatilinin 9 gün olmasıyla birlikte şehirlerarası trafik yoğunluğunun artması beklentisiyle trafik kazalarında bir artış yaşanabileceğini söyledi.

Son olarak, şoförlerin araç bakımlarını yapmalarının yanı sıra, belirlenen kaza kara noktalarını incelemelerinin önemine değinen Palandöken, yol yapım ve alt yapı çalışmalarının yapıldığı bölgelerde uyarı levhalarının ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.