TSK'ya yeni envanter: MSB son bir haftayı özet geçti!

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) imkan ve kabiliyetlerinin artışını vurgulayarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı'nın muayene ve kabul faaliyetinin tamamlandığını duyurdu.

TSK'ya yeni envanter: MSB son bir haftayı özet geçti!
Yayınlanma:

Bakanlık kaynakları, yerli ve milli savunma sanayisinin yüksek teknoloji ürünleriyle donatılan Silahlı Kuvvetler'in imkan ve kabiliyetlerinin her geçen gün arttığını belirtti. Irak'ın kuzeyindeki terörle mücadele konusunda da bilgi veren kaynaklar, yaz aylarında Irak'ın kuzeyinde terörle mücadele operasyonlarının hız kazanacağını ve sürekli operasyonlarla terörle mücadelenin sürdürüleceğini ifade etti.

Hudut güvenliğine yönelik sorulara ise bakanlık kaynakları, ülkenin geleceğinden endişe duyanların kullandığı görsellerin büyük çoğunluğunun insan kaçakçılarının kandırmak için hazırladığı reklam görüntüleri olduğunu belirtti. Hudutların hiç olmadığı kadar güvende olduğunu ve Mehmetçik'in emeğine saygısızlık yapıldığını ifade eden kaynaklar, gerçek görüntülerin gereği büyük bir hassasiyetle incelendiğini dile getirdi.

Bakanlık kaynakları, Irak kuzeyindeki yıldırım düşmesi olaylarına ilişkin olarak ise bütün üs bölgelerinde paratönerlerin mevcut olduğunu ve tedbirlerin eksiksiz alındığını belirtti. Ancak doğa olayları nedeniyle yaşanan bu tür olayların bazen engellenemeyeceğini ve tedbirlerin artırılarak devam ettiğini ifade etti.

Katar Genelkurmay Başkanı'nın ziyaretiyle ilgili olarak da kaynaklar, Katar'daki askeri faaliyetlerin devam ettiğini ve dostane ilişkilerin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunulacağını açıkladı.

Son olarak, ABD'den F-16 tedarikine ilişkin sürecin planlandığı şekilde devam ettiğini belirten bakanlık kaynakları, son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 108 olduğunu duyurdu. Bu rakamla birlikte, 1 Ocak'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 953'e ulaştığı ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.