Turhan Çömez'den Hafize Gaye Erkan iddiaları

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt'un Başkan Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiaları üzerine CİMER'e verdiği şikayet dilekçesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Turhan Çömez'den Hafize Gaye Erkan iddiaları
Yayınlanma:

Sosyal medya hesabından yaptığı video ile iddialara tepki gösteren Çömez, konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik bir soru önergesi verdiğini belirtti. Çömez, Şimşek'e yöneltilen sorularda özetle şu sorulara yer verdi:

"Merkez Bankası Başkanı Sayın Hafize Erkan'ın babası Sayın Erol Erkan'a ve annesi Sayın Gamze Erkan'a özel protokol uygulandığı bilgisi doğru mudur? Sayın Erol Erkan'a Merkez Bankası'nda bir makam odası tahsis edildiği bilgisi doğru mudur? Sayın Erol Erkan'ın Merkez Bankası'nın bulunduğu binaya devletin makam araçlarıyla gelip gittiği bilgisi doğru mudur? Tüm bunlar doğru ise böyle bir uygulamanın Merkez Bankası'nın itibarına ve güvenilirliğine zarar vereceğini düşünüyor musunuz? Merkez Bankası'nın bu anlayışla yönetilmesinin mümkün olacağını düşünüyor musunuz?"

Çömez, ayrıca paylaştığı videoda Hafize Gaye Erkan hakkında ABD'de "dolandırıcılık" suçlamasıyla soruşturma olduğunu iddia etti. Ayrıca, Erkan'ın babasının garsonları darp ettiğini ve ailesinin özel protokollerle karşılandığını öne sürdü. Çömez, "Ta Amerikalardan sizi kurtarmaya geldik" diyerek parmak sallayan Erkan'ın iddialara göre olumsuz bir yönetim sergilediğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.