Turistik trenlerde yeni rota: 2 rota seferlere eklendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Türkiye'nin turistik tren ağına yeni bir soluk geliyor.

Turistik trenlerde yeni rota: 2 rota seferlere eklendi!
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Türkiye'nin turistik tren ağına yeni bir soluk getiriliyor. Ankara-Diyarbakır ve Ankara-Tatvan güzergahlarında işletilmeye başlanacak olan turistik trenler, bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak ve vatandaşlara kültürel ve tarihi zenginliklere daha yakından tanık olma imkanı sunacak.

Ankara-Tatvan seferi 17 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve seyahat severlere ev konforunu sunan bir deneyim vaat ediyor. Tatvan-Ankara parkurunda yapılan duraklar, Elazığ ve Kayseri gibi tarihi ve kültürel değerlere sahip şehirleri ziyaret etme fırsatı sunacak. Ankara-Diyarbakır turistik treni ise 19 Nisan Cuma günü sefere başlayacak ve Malatya ile Diyarbakır arasında turistik duraklarla dolu bir yolculuk sunacak.

Bu turistik trenler, sadece ulaşım aracı olmanın ötesinde kültürel iletişimi güçlendirmeyi ve bölge ekonomisine canlılık getirmeyi hedefliyor. Hem Ankara-Diyarbakır hem de Ankara-Tatvan turistik trenlerinin parkurunda yapılan duraklar, seyahat edenlere bu bölgelerin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı sunacak.

Ankara-Diyarbakır parkurunda yataklı vagonda bir odanın fiyatı 9 bin TL iken, Diyarbakır-Ankara parkurunda bu fiyat 8 bin TL olarak belirlendi. Ankara-Tatvan ve Tatvan-Ankara parkurlarında ise bu fiyatlar sırasıyla 9 bin 900 TL ve 9 bin TL olarak belirlendi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.