Türkiye Petrolleri Siirt'te petrol bulmak için çalışıyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'te petrol bulmak amacıyla çalışma başlattı. Burada, tespit kuyusu açılarak petrol rezervleri denetlenecek.

Türkiye Petrolleri Siirt'te petrol bulmak için çalışıyor!
Yayınlanma:

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'in merkez ilçesinde yeni bir adım atıyor. Batman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, Meşelidere köyü sınırları içinde bulunan ARI/TPO/K/M47-b4 ruhsat numaralı sahada petrol arama çalışmaları başlıyor. Bu çerçevede, Meşelidere-1 tespit kuyusu açılacak ve petrol rezervleri incelenecek.

Proje kapsamında tahmini 9 milyon liralık bir bütçe ayrılacak. Döner (Rotary) sondaj tekniği kullanılacak olan çalışmalar, sadece tespit amaçlı olacak. Elde edilen ham petrolün rezerv ve kalitesine bağlı olarak, üretim kuyusunun açılıp açılmayacağına ilerleyen süreçte karar verilecek.

TPAO'nun bu yeni adımı, Türkiye'nin yeraltı kaynaklarını keşfetme ve enerji arzını güçlendirme stratejisi çerçevesinde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Söz konusu proje, bölge ekonomisine de olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.