Üç ayrı suç örgütü çökertildi

Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak jandarma tarafından icra edilen "Mahzen-12" operasyonlarında önemli bir başarı elde edildi.

Üç ayrı suç örgütü çökertildi
Yayınlanma:

Van'da Seyithan Durdu'nun liderliğindeki düzensiz göçmen kaçakçılığı organize suç örgütü, Gaziantep'te Abdulmuttalip Kurtoğlu’nun yönettiği nitelikli dolandırıcılar grubu ve Kırklareli'nde Doğan Sabuncu’nun liderliğinde faaliyet gösteren bir başka nitelikli dolandırıcılar çetesi çökertildi. Bu operasyonlar neticesinde, örgüt liderleri dahil olmak üzere toplam 22 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak jandarma tarafından icra edilen "Mahzen-12" operasyonlarında elde edilen başarıya dikkat çekti. Van'da, İran üzerinden ülkeye düzensiz göçmen sokma amacıyla faaliyet gösteren bir suç örgütü tespit edilerek 7 şüpheli yakalandı. Gaziantep'te, internet üzerinden araç satış ilanları vererek vatandaşları dolandıran bir grup nitelikli dolandırıcı ise 10 kişiyle birlikte yakalandı. Kırklareli'nde ise, kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtarak dolandırıcılık yapan bir çete 5 şüpheliyle birlikte ele geçirildi.

Operasyonlar sırasında, çok sayıda dijital materyal ile suçtan elde edildiği değerlendirilen altın, döviz ve Türk lirasına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonlara ilişkin detayları paylaşırken, "Suç işleyenlere ve organize suç örgütlerine asla göz yummayacağız. Bu başarılı operasyonlar, halkımızın huzur ve güvenliği için atılan önemli adımlardır. Operasyonlarda görev alan Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Milletimizin duaları her zaman sizinle olacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.