UNICEF, Gazze Şeridi'nde savaşın gölgesinde 20 bin çocuğun hayata geldiğini açıkladı

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 7 Ekim'den bu yana süregelen İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde 20 bin çocuğun doğduğunu açıkladı.

UNICEF, Gazze Şeridi'nde savaşın gölgesinde 20 bin çocuğun hayata geldiğini açıkladı
Yayınlanma:

UNICEF İletişim Uzmanı Tess Ingram, BM Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, son 105 günde yaklaşık 20 bin bebeğin savaş koşullarında dünyaya geldiğini belirtti. Ingram, bu durumun, her 10 dakikada bir, savaşın gölgesinde doğan bir bebeği simgeliyor.

Gazze Şeridi'nde hamile kadınlar ve yeni doğan bebeklerin karşı karşıya olduğu "inanılmaz" durumu vurgulayan Ingram, acil ve etkili bir müdahalenin zaruri olduğunu ifade etti. Derme çatma barınaklarda ve insani olmayan koşullarda yaşayan hamile ve emziren annelerle bebeklerin yetersiz beslenme ve temiz su eksikliğiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Ingram, bu durumun özellikle 2 yaşın altındaki 135 bin çocuğu ciddi şekilde beslenme riskiyle karşı karşıya bıraktığını belirtti.

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde en az 10 bin 800'ü çocuk, 7 bin 250'si kadın olmak üzere 24 bin 620 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 61 bin 830 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Binlerce kişinin hala enkaz altında olduğu ve sivil altyapının tahrip edildiği bilgiler arasında.

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırıların başlangıcından itibaren toplamda 530 askerinin öldüğünü açıkladı. 24 Kasım 2023'te başlayan ve 3 gün uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı ancak binlerce Filistinli hala alıkonulmaya devam ediliyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki işgal altındaki bölgelerde ise 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 369 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Aynı tarih itibarıyla İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki sınırda devam eden çatışmalarda 29 Lübnanlı sivil ve 162 Hizbullah mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askerinin öldüğü kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.