Yangın felaketinde rapor çıktı: Yangının nedeni belli oldu!

İstanbul Beşiktaş'ta 10 Nisan 2004 tarihinde yaşanan gece kulübü yangınına ilişkin ortaya çıkan itfaiye raporu, olayın sebebini ve trajedisini ortaya koydu.

Yangın felaketinde rapor çıktı: Yangının nedeni belli oldu!
Yayınlanma:

Yangının kaynağının, çeşitli yanıcı malzemelerin bulunduğu bir alanda başlayarak hızla yayıldığı belirtildi. Raporda, tahta kırıntıları, talaşlar, izolasyon malzemeleri, duvar kaplama dekor malzemeleri ve diğer yanıcı maddelerin tutuşmasıyla yangının başladığı tespit edildi.

Olay yerinde yapılan incelemelerde, tadilat çalışmalarının sürdüğü ve 30'dan fazla çalışanın işleri yürüttüğüne dair bulgular da rapora yansıdı. Ancak raporda, iş yeri acil durum aydınlatmalarının çalışmadığı, yönlendirme levhalarının olmadığı ve söndürme sistemlerinin işlevsiz olduğu vurgulandı. Yangının ardından, itfaiye ekibinin hayatını kaybeden kişileri hareketsiz bir şekilde bulduğu bilgisi de raporda yer aldı.

Bu trajik olayın ardından yapılan soruşturma sonucunda, ihmaller ve kusurlar bulunduğu gerekçesiyle 12 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 9'u "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.