Yetişkinlerin gözünden çocuk resimleri o adreste ziyaretçileri bekliyor!

Birleşmiş Ressamlar Kulübü (BİRESKU) tarafından düzenlenen 13. Çocuk ve Gençlik Sergisi, Ankara’nın gözde kültür-sanat noktasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Yetişkinlerin gözünden çocuk resimleri o adreste ziyaretçileri bekliyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER GAMZE ERDOĞAN

Başkent Ankara, 23 Nisan'a özel resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Yediden yetmişe, sergiyi ziyaret eden herkes, çocukların hayal dünyasına hayran olurken; anadolgugazete.com.tr ekibi de sergiyi gezen vatandaşlara düşüncelerini sordu.

Türkiye'nin en büyük sanat paylaşım sitelerinden biri olan Birleşmiş Ressamlar Kulübünün (BİRESKU) düzenlediği 13. Çocuk ve Gençlik Sergisi, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Sergi, Ankara'da çarşı olmanın ötesinde birçok etkinliğe de ev sahipliği yapan Zafer Çarşısı'nda 26 Nisan tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

sergiy.jpg

"ÇOCUKLARIN HAYAL GÜCÜ SINIRLARI ZORLAR"

Mimar, Resim ve Heykel Sanatçısı İnci Gayret, sergide resimlerinin yer aldığı isimler arasında bulunuyor. Öğrencilerine ve kendilerine ait resimlerin olduğu bölümü anlatan İnci Gayret, şunları söyledi:

"23 Nisan, çocukların hayal dünyasının ve resmin öneminin vurgulandığı özel bir gün. Çocuklar, hayal güçleriyle sınırları zorlar ve düşüncelerini renklerle, çizgilerle ifade eder. Resim, onların duygularını, düşlerini ve bakış açılarını ifade etmenin bir yoludur. Burada görmüş olduğunuz resimler her biri farklı bir hayal dünyasına ait. Bunca yıldır resim yapıyorum fakat hâlâ çocukların yaptığı resimlere şaşkınlıkla ve hayranlıkla bakarım."

sergiy2.jpg

"ÇOCUKLARIN ATATÜRK'ÜN İZİNDEN GİTTİKLERİNDE İNANIYORUM"

Anı defterine duygu ve düşüncelerini yazan Ülken Uğurlu ise duygularını paylaştı. Atatürk'e minnetlerini dile getiren Uğurlu, "Bu resim sergisi dolayısıyla Atatürk'e teşekkür etmek istiyorum. Çocukların Atatürk'ün izinden gittiklerine inanıyorum. Bu resim sergisi benim bakış açımı değiştirdi." dedi.

sergiy1.jpg

SERGİ NEREDE? NASIL GİDİLİR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi ile Metro Sergi Salonu, düzenli olarak birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Birleşmiş Ressamlar Kulübünün (BİRESKU) düzenlediği 13. Çocuk ve Gençlik Sergisi ise 26 Nisan tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Kızılay'ın merkezinde bulunan Zafer Çarşısına metro ve otobüslerle ulaşım sağlanabiliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.