YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili yalanlama!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), son günlerde bazı basın ve yayın organlarında yer alan iddiaları yalanlayarak, Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz ve koşulsuz yatay geçiş hakkı verildiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili yalanlama!
Yayınlanma:

YÖK tarafından yapılan açıklamada, daha önce Ukrayna krizi gibi benzer durumlarda olduğu gibi, savaş nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen öğrenciler için belirli şartlar altında yatay geçiş veya misafir öğrencilik imkanı tanındığı belirtildi. Ancak, bu imkanın koşullarının uygun olması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye'nin dünyanın vicdanı olduğu ve savaş mağduru misafir öğrencilere üniversitelerin kapılarının açık olduğu ifade edildi. Şartları sağlayan Sudanlı ve Filistinli öğrencilerin yatay geçiş için başvurabilecekleri, şartları sağlayamayanların ise bir süre misafir öğrenci olarak eğitimlerine devam edebilecekleri belirtildi.

YÖK, bu özel öğrencilik imkanının Türk vatandaşı öğrenciler için herhangi bir hak kaybına yol açmayacağını da vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.